6 tipp a kikapcsolódásra őszi kismamáknak

A levelek egyre színesebbek, a hőmérséklet folyamatosan csökken; néha ugyan még meg-megcsillantja napsugarait a nyár, de lassan teljesen átveszi helyét az ősz. A fűtést picit fel kell csavarni, a könnyű ruhácskákat pedig melegebb holmira cserélni, de azért ne csüggedj: ősszel is remek szórakozási és tanulási lehetőségek várnak rád (rátok).

Nem csak a gyerekeknek csöngettek be!

Ez az évszak remek alkalom arra, hogy valami újba fogj. Ha régóta szeretnél megtanulni valamilyen otthon is végezhető tevékenységet, amit majd a bébi mellett is űzhetsz (pl.: kézi munka), itt az ideje belekezdeni. De választhatsz baba-mama tornát, jógát, intim tornát vagy bármilyen tanfolyamot, ami a szülőségre készít fel.

Örökítsétek meg a terhességed pillanatait az őszi tájban!

Nap közben még rengeteg napsütéses óra adódik ezekben a hónapokban is, amit ki kell használni! Legyen szó profi fotósról, vagy csak épp a barátod új fényképezőgépének teszteléséről, vágjatok bele: remek színeket, formákat, gyönyörű fényviszonyokat  produkál az őszi erdő. Vihettek magatokkal plédet vagy dekorációkat is és a kiskedvencedről se feledkezz meg!

6 tipp a kikapcsolódásra őszi kismamáknak

Élvezd az ősz ízeit!

A természet nem csak gyönyörű tájjal, hanem ízletes és vitamindús zöldségekkel, gyümölcsökkel is elhalmoz minket – amik a terhesség alatt különösen fontos tápanyagokat tartalmaznak. Fedezd fel a környéken lévő piacot és vásárolj be a legfrissebb árukból: alma, körte, brokkoli, cékla, sütőtök… Még a lakás hangulatát is feldobja egy színes terményekből álló válogatás!

Éljen a megelőzés!

Elnézést kérünk, hogy egy ilyen mókának nem nevezhető pontot is belecsempésztünk a listába, de nagyon fontos, hogy megelőzd az influenzát: konzultálva a házi orvosoddal, válassz vitamin kúrát, vagy oltasd be magad. Az apró szúrásnál sokkal nagyobb kellemetlenség, ha hetekre ledönt a nátha a lábadról – nem beszélve arról, hogy a kicsi szempontjából is fontos, hogy egészséges maradj.

Irány a pláza!

Bár sok kismamának folyton melege van, elkél egy-két melegebb őszi ruhadarab is: öltözködj rétegesen, a holmik megválasztásánál most sokkal nagyobb hangsúlyt kap a divatnál a praktikum és a kényelem. Tárazz be színes kardigánokból, puha pulcsikból, és azok alá vehető pólókból. És ha már a plázában vagytok, jöhet egy finom ebéd és egy jó film is!

Mozogj a friss levegőn!

Orvosi, edzői engedéllyel válassz kinti edzési formát, attól függően, hogy hányadik hétben tartasz. Kocogj, sétálj, de vihetsz magaddal kis súlyokat is. A napfény és az oxigéndús levegő nem csak a testi funkcióidat, de a lelkedet is élénkítik!

            Ti miket terveztek az őszre? Országszerte remek fesztiválok, programok is várnak Rátok: osszátok meg velünk, Ti mit szemeltetek ki!

 

Plézer Panna , 2017. szeptember 30.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?