7 fotótípus a terhességről, amit minden kismamának kötelezővé tennénk

Manapság egyébként is olyan divatos mindent lencsevégre kapni és megosztani az ismerőseinkkel; miért pont az anyává válás csodálatos folyamatáról ne készülnének fotók?! Most hoztunk pár tippet, milyen beállítások/pózok a legkifejezőbbek a terhesség pillanatainak megörökítésére – hivatásos fotós segítségével vagy egy saját, profi géppel.

Különbözőek vagyunk; vannak, akik világéletükben óckodtak a beállított képektől (vagy úgy általában attól, hogy lefotózzák őket), míg mások igazán fotógének és élvezik a pózolást. A terhesség tapasztalataink szerint azonban még azokat a hölgyeket is – egy kis rábeszélés után- „dívává” teszi néhány képkocka erejéig, akik nagyon elzárkóztak kezdetben ettől a lehetőségtől, hiszen minden kismama szép, minden kismama sugárzik és minden anya tisztában van vele, milyen jó lesz majd a gyerkőcnek mutogatni ezeket a képeket.

Ha még mindig nem hoztuk meg a kedved, a következő fényképek garantáltan meg fogják!

 

 

ROCHELLE SHUCART PHOTOGRAPHY

ROCHELLE SHUCART PHOTOGRAPHY

Tengerparti/Duna-parti/patakparti fotó: a természet utánozhatatlan színeket alkot, a víz pedig maga az élet; kitűnő háttere lehet tehát egy ilyen helyszín a Benned növekvő új élet megörökítésének. A profi fotós tanácsa szerint a naplemente adja a legideálisabb fényviszonyokat. Nehéz elrontani a beállítást, elég egy könnyed tavaszi ruha és egy hozzáillő kalap; nincs is másra szükség.

ROCHELLE SHUCART PHOTOGRAPHY

ROCHELLE SHUCART PHOTOGRAPHY

Szívet formázó kezek a pocakodon: gyönyörű szimbóluma ez az összetartozásnak és annak, hogy már most mennyire imádjátok a kicsit! Szégyenlősebbeknek is remek lehetőség ez a beállítás, mert éppen csak annyit láttat, amennyit Te akarsz. Még romantikusabbá teszi a képet, ha látszanak rajta az eljegyzési gyűrűitek és fekete-fehér stílusban készül.

CHELSEA DONOHO

CHELSEA DONOHO

A nagytesó puszija/ölelése/érintése: azoknak a pároknak ajánljuk, akiknek már van egy idősebb gyerkőcük. Igazán megható tud lenni a kép üzenete: „várlak”; azaz az első gyermeketek már alig várja, hogy kezében tarthassa kistestvérét (azt is érdemes lesz majd megörökíteni). Ne legyen túl beállított a kép: engedjétek, hogy a nagytestvér magától fejezze ki az érzéseit, a maga módján és gesztusaival.

J. AMADO PHOTOGRAPHY

J. AMADO PHOTOGRAPHY

Apró holmik: az icipici ruhadarabok önmagukban is cukik, nem beszélve arról, amikor saját jelentéstartalmat, érzelmi kötődést rejtenek magukban (például, hogy „kislányunk születik”). A kép technikáját illetően az a tanácsunk, hogy a fókusz a kiscipőn/ruhán/ultrahangfelvételen legyen.

J. AMADO PHOTOGRAPHY

J. AMADO PHOTOGRAPHY

Szerepeljen az egész család a fotón: apa, anya, nagytesó, házi kedvencek… mindenki egy kupacon! Hát mi fejezhetné ki jobban azt a fantasztikus védőhálót, ami majd a pici minden apró rezdülését óvja?! A kép kompozíciójára végtelen lehetőség létezik; függ ez attól is, hány gyermeketek van már és milyen idősek.

JOHANNA MCSHAN

JOHANNA MCSHAN

A klasszikus sziluett: itt is csak pont annyi fog látszani, amennyit szeretnél megmutatni. Ehhez a beállításhoz lehet, hogy egy valóban profi fotós tud jó instrukciókat adni; és még az önbizalmadnak is jót tesz, ha találtok olyan pózt, amiben szépen érzed magad. Intim, törékeny pillanat! A háttér legyen egyszerű, letisztult.

MELISSA YOUNG PHOTO

MELISSA YOUNG PHOTO

Így fogják nevezni a kisfiúnkat vagy kislányunkat: egy kis tábla, egy keretbe rakott képes szöveg, vagy betűmozaik… Eresszétek el a fantáziátokat, annyi mindennel ki lehet fejezni, hogyan fogjátok nevezni a kicsit. Ha még vacilláltok néhány lehetőség között, készíthettek mindegyik névvel egy-egy képet, és megoszthatjátok a barátaitokkal; akár szavazásra is bocsájthatjátok a névválasztást!

 

A cikk és a fotók forrása: www.fitpregnancy.com

A boritókép: pixabay.com

Plézer Panna , 2018. április 30.
 
 
 
Címkék:  

kismama

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?