7 helyzet, amikor jó, ha kéznél van a nedves törlőkendő

Mielőtt megszülettek a gyerekeink, mindig nagyon ügyeltünk a rendre a férjemmel. Mai fejjel visszagondolva, azt hiszem, rendmániások voltunk (főleg én). El sem tudtam volna képzelni, hogy gyerekek mellett ez majd megváltozik… De ma már tudom, hogy szinte lehetetlen pedánsnak maradni két izgága, energikus aprósággall egy fedél alatt!

Ha egy hajszál, egy morzsa leesett, vagy egy porszem megjelent a polcon, azonnal ugrottam. Sokszor késtem el valahonnan azért, mert még gyorsan kiglancoltam a lakást, szinte mániákusan ügyeltem a rendre – de mindez a múlté.

Ahogy megszületett Lilike, a nagyobbik lányom, minden megváltozott. A terhességem utolsó heteiben kezdődött, mikor már nem igazán tudtam hajolgatni, emelni, pakolászni; Robi, a férjem rengeteget segített, de az ő feje fölött is feltornyosultak a dolgok. Emlékszem, gyakran mondogattam neki, hogy „hagyjad a csudába”, amikor utánam rámolt, és ez azóta szállóigévé is vált nálunk, már a csajok is használják, amikor kicsit kilátástalannak tűnik egy helyzet.

Szóval Lili születése után, a rend volt az utolsó dolog, amivel foglalkoztunk, Robi sokat dolgozott, hogy megteremtse az anyagiakat, én pedig minden időmet a kisbabánknak szenteltem. Megtanultam fél kézzel mosogatni, pultot törölni, ételt melegíteni, a kutyának vacsorát adni, és mindezt akár egyszerre is, mert a másik kezem nyilván mindig Lilivel volt tele. Azt hiszem, mi anyák, hirtelen szuper(hős)nővé válunk a szülés után, és rájövünk, hogy minden segítség jól jön. Sok olyasmit teszünk, amit korábban gusztustalannak véltünk, vagy nem találtunk elég higiénikusnak, és már egyáltalán nem zavarnak dolgok – vagy olyan dolgok hiánya-, amik nélkül korábban el sem tudtuk volna képzelni az életünknek.

7 helyzet, amikor jó, ha kéznél van a nedves törlőkendő

E helyett néhány aprónak tűnő, egyszerű praktika felértékelődik, így volt ez nálam is a nedves törlőkendő használatával. Korábban sosem értettem, ki és miért vesz ilyen cuccot, legalább tízféle tisztítószert tartottam otthon a felmosáshoz, törölgetésre, foltok eltávolítására stb. De ugye a gyerekek mellett nincs időm mindig felmosóvizet engedni, vagy megkeresni egy váratlan vészhelyzetben a megfelelő tisztítószert, ezért is van a lakásunk minden szegletében egy nedves törlőkendő adagoló! Ajánlom, szerezz be te is egy pár csomaggal, ha még nem tetted, mert jónéhány szituációban a segítségedre lehet:

  • Ha van gyereked (vagy lakásban tartott házi állatod), tuti, hogy minden maszatos, ételfoltos: a faltól elkezdve a bútorokon át a földig. Nos, elég néhány törlőkendő és már el is tüntetted a foltokat.
  • Ha váratlan vendégek érkeznek 20 perc múlva, csak előkapod a törlőkendőt és végig törlöd a konyhapultot, az asztalt, de akár a fürdőszobában is használhatod.
  • A bébi törlőkendő nem csak takarításra jó, de az arcod is simán megtisztíthatod vele. Nekem nem egyszer volt olyan napom, hogy annyi erőm nem maradt, hogy lezuhanyozzak, és nyugiban megmossam az arcom, ekkor jött a törlőkendő.
  • Ne csak otthon, de az edzéshez, vagy a bevásárláshoz használt táskádban is tartanod kell egyet. Az edzőteremben a gépeket letisztíthatod magad után, és ha rohansz, megspórolsz vele egy nap közbeni zuhanyozást. Ha pedig bevásárláskor a gyerek véletlen kiönt, kiborít, kiszakít valamit (mert ugye nekik minden azonnal kell, annyira kíváncsiak!), szintén jól jön egy kis nedves segítség.
  • Ha már betárazol a törlőkendőből, a kocsidról se feledkezz meg. Mielőtt „igazi” családdá váltunk a férjemmel, mindig patika volt az autónk. Azonban a két kis rosszaságunk mellett, jó, ha félévente meg tudunk ejteni egy nagy külső-belső takarítást a járgányon. De a törlőkendővel valamelyest szinten tudjuk tartani a rendet.
  • Tarts egy csomaggal a bejárati ajtó mellett a polcon vagy az előszoba szekrényben, hogy ha sáros lábbal jön be a lurkó vagy a kutyusotok, azonnal cselekedni tudj.
  • A gyerkőc játékait is megtisztíthatod a nedves törlőkendővel (a lányok nálunk előszeretettel hozzák a kedvenc játékukat az ebédlő asztalhoz, sőt még „meg is etetik” őket, nagy örömömre).

Titeket milyen vicces (tragikomikus) helyzetben mentett már meg a törlőkendő? Szerintem minden anyának van egy tucat ilyen sztorija…

 

Panna , 2019. április 08.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?