7 NAGYON FURCSA MÓDJA A TEHERBE ESÉSNEK: KELL HOZZÁ ANANÁSZ IS!

Aki próbált már teherbe esni és legalább egyszer kudarcot vallott, az tudja, hogy nőként tulajdonképpen bármire hajlandók vagyunk a gyerekért. Drága étrend-kiegészítőket szedünk, orvosokhoz járunk, mindent és mindenkit csatasorba állítunk. Na de ananász… meg férgek?!

Tehát adva van egy pár, amelynek tagjai nagyon szeretnének gyereket. Közülük nagyobb valószínűséggel a nő az, aki úgy érzi, megőrül, ha még egyszer menstruálnia kell a közeljövőben. Ezért elkezd kutakodni és kérdezősködni olyan szokatlan, sőt egyenesen extrém módszerek után, amik a sikernek csak halvány ígéretével is kecsegtetnek. Most dr. Renee Wellenstein szülész-nőgyógyász segítségével vesszük végig a legőrültebb módozatokat és esetleges veszélyeiket

#1 A menstruációs kehely

Egyre elterjedtebb, puha szilikonból készült eszköz, ami eredetileg a menstruációs vért fogja fel a hüvelyben. Ennek megfelelően eddig csakis a menstruáció alatt használták a nők, s amikor megtelt, kiürítették. Környezetbarát, megfizethető és praktikus. Ki gondolná, hogy bármi másra is jó? A spermiumokat a petesejttel mindenáron összehozni akaró leendő anyák azonban egészen más célokra használják. A szex utáni gyertyapóz már a múlté, helyette abban a pillanatban, amint a férfi elélvezett, a nő gyorsan felgyömöszöli az eszközt, ami ott tartja a hímivarsejteket a startvonalnál. Nagyobb eséllyel jutnak a méhbe, ha nem folynak ki a gravitáció hatására. Wellenstein doki egyetért ezzel a módszerrel, ami valóban nyújthat egy kis pluszsegítséget, akár hagyományos szexről, akár inszeminációról van szó. Arra azért nem árt figyelni, hogy a kis eszköz kerüljön ki a hüvelyből a felhelyezést követő 12 órán belül, különben fertőzés forrása lehet. 

#2 Férgek. Igen, férgek.

A módszer hívei szerint Bolíviában él egy olyan élősködő, amely növelheti a termékenységet. A féreg által okozott fertőzés megváltoztatja a nő immunrendszerét, így nagyobb az esély a fogantatásra. A cél eléréséhez annyi a teendő, hogy a megfelelő petéket az emésztőrendszerbe juttassuk. A doktornő azonban érthető módon inkább a fertőzés egyéb veszélyeit emeli ki. Ráadásul ha sikerül is teherbe esni, a férgektől akkor is meg kell szabadulni, ami gyógyszeres kezelés nélkül nem megy. A terhesség alatti gyógyszerszedés pedig igenis aggályos lehet. 

#3 Aszpirin, de nem a térdek közé

A szakállas vicc a kis pirula fogamzásgátló hatásáról új értelmet nyer. Egyesek úgy vélik, a naponta elfogyasztott aszpirin barátságosabb környezetet teremt a fejlődő embrió számára. Furcsa tévhit ez, hiszen a gyógyszer hatóanyaga növelheti a vetélések kockázatát. Wellenstein doktornő szerint azonban a tisztázatlan eredetű meddőséggel, gyulladásokkal küzdő nőknél valóban elhozhatja a vágyott sikert. Az egészséges szervezetnek azonban semmi szüksége aszpirinre. Ha szimpatikus ez a módszer, akkor irány a nőgyógyász: ő az, aki tanácsot tud adni személyesen rád szabva. 

A cikk teljes egészében a divany.hu oldalán olvasható.

Nyitókép: Love photo created by senivpetro - www.freepik.com

2021. március 13.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X