8 hiba, amire többgyerekes anyák hívták fel a figyelmet

Amy írta le azokat a hibákat, amelyeket újdonsült anyukaként követett el.

1. Sírni, amikor sír a baba

A hormonok és a kezdő szülőkre jellemző pánik miatt Amy állandaóan elsírta magát, ha a kisbabája sírni kezdett. De van egy új mantrája: "Csak a bébik sírnak."

2. Nem erőltetni a cumit

"Amikor a fiam kiköpte az első cumit, azt gondoltam, nem neki való" - írja Amy. "Még gratuláltam is magamnak, amiért nem kell megküzdeni a cumielvonás problémáival, és a fogproblémákkal, amiket más gyerekeknél láttam. Az eredmény? Egy baba, aki csak a mellemen tudott megnyugodni."

3. Túlzott féltés

Nem szívesen bízta másokra a kicsit. Ő hordozta kilenc hónapig a testében. Eredmény: kimerültség, és a családok, barátok megbántása. De most már tudja, hogy egy anya helyzetét semmi sem ingathatja meg, akár hányan is fogják a kezükbe a babát.

4. Mindig azt hitte, rosszul csinálja

Sok kezdő anyuka nem érti, miért ordít a gyerek a kocsiban, miért nem szopizik időben, vagy miért csak a hintában alszik el. De a legtöbb szülő átéli ezeket.

5. Nem fogadott el segítséget

Amy szülei felajánlották, hogy fizetnek két hétre egy éjszakai ápolónőt, hogy segítsen a babával amíg Amy lábadozik a szülés után. Ő azonban önérzetesen elutasította, ami vissza ütött, miután a kicsi hét hónapig nem aludta át az éjszakát.

6. A szakértők túlértékelése

Kisebb vagyont költött könyvekre, de egyik sem ért fele annyit sem, mint amikor leült beszélgetni az anyukájával, barátokkal, vagy ha néha egyszerűen hallgatott a megérzésére.

7. Túlságosan ráparázott a fontos eseményekre

Az ő gyereke fordult hasra utolsóként a baba-mama klubban. Három évvel később viszont már ügyesen tornázik és táncol. Most már tudja, hogy nem kell aggódnia amiatt, mikor áll fel, mikor kezd mászni, vagy járni. Mindent a maga idejében.

8. Nem kell minden pillanatát élvezni

Borzasztó nagy nyomást jelent egy anyának azt sugallni, hogy a babázás minden egyes mozzanatát szeretni kell. Nem gáz, ha nem élvezed, amikor túlcsordul a pelus, vagy ha nem örülsz hetekig nem tudsz aludni. Sőt, panaszkodni is teljesen normális.

Az eredeti cikk: ScaryMommy 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2018. május 31.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?