A terhesség kevésbé pozitív 5 hatása a párkapcsolatra

Kerekebb popsi, nagyobb mellek, plusz néhány kiló itt-ott… A kismamává válás nem csak a külsődben hoz változásokat, hanem bizony a párkapcsolatodban is! Tapasztalt anyukák összeállítottak egy 5 pontból álló listát, amikre érdemes odafigyelni, mikor a pocaklakó miatt átalakul a házasságotok.

A terhesség kevésbé pozitív 5 hatása a párkapcsolatra

Olykor azt érzed, hogy soha nem álltatok még ilyen közel egymáshoz születendő gyermeked leendő apjával, míg máskor teljesen idegenként kezel Téged? Ez persze nagyban függ a Te hormonális állapotodtól (épp a hullámvasút alsó vagy felső szakaszán robogsz), de legalább 50%-ban a másik is tehet a dolgokért/vagy épp azok ellen. Milyen változásokra számíthattok, és mikre kell odafigyelni?

  1. Túl „ragadóssá” válsz

És itt most nem a kánikula miatti fokozott hőérzetre, izzadásra gondolunk, hanem a szó átvitt értelmében; túl ragaszkodó, bújós leszel, amit nem minden pasi visel jól, főleg, ha a kapcsolatotokra ez eddig nem annyira volt jellemző. Szakemberek szerint ez többek között azért is van, mert sok anyuka a terhessége kezdeti szakaszában borzasztóan retteg a vetéléstől, és attól, hogy a párja magára hagyja egy ilyen helyzetben. Ez a pánik pedig őrültségeket vált ki belőlünk; van, aki fél óránként hívogatja a férjét, míg mások mindenhova vele akarnak menni. Jó tanács: a furcsa új szokások helyett próbáld meg tisztán, világosan kifejezni az érzéseid, a pasid tudtára adni, hogy most kiemelt figyelemre van szükséged (nem, a férfiak még mindig nem gondolatolvasók!).

  1. Nem vagytok teljesen egy hullámhosszon

Onnantól kezdve, hogy a teszten megjelenik az a bizonyos második csík (sőt, tudat alatt már jóval előtte) érzed, és a tested különböző jelzéseket ad; hogy anyuka leszel (vagy). A pasiknak semmit nem jelez a testük, hiszen bennük nem is növekszik semmi… Így könnyen előfordulhat, hogy (főleg az elején) nem teljesen tudják átérezni a helyzetet; ami azt is jelenti, hogy igazán csak akkor szellemülnek át apukává, amikor már kezükben tartják a csöppséget. Persze ettől még nagyon izgatottak és boldogok, de míg Te a nap huszonnégy órájában együtt élsz ezzel a csodával, ők néha hajlamosak megfeledkezni róla, és a megfelelő body megvásárlása, vagy a gyerekszoba színének megválasztása sem biztos, hogy ugyanannyira lázba hozza őket, mint Téged. Próbáld meg ezt nem túlságosan magadra venni!

  1. A párod mellőzve érezheti magát

Az az igazság, hogy (persze érthető módon, hiszen mi, nők hordjuk ki a bébit) kicsit mintha most minden Rólad szólna. A leendő apuka pár kézfogást kísérő gratuláción kívül nem sok elismerést kap ebben a 9 hónapban, ráadásul Rád kell most nagyon vigyázni, így persze, hogy minden(ki) körülötted forog! Két tanácsunk van: egyrészt próbáld meg a lehető legjobban bevonni a pocaklakó növekedésébe, énekeljetek a babának, simogassa gyakran a hasad, stb., másrészt viszont nagyon fontos, hogy legyenek „babamentes” pillanatok is, amikor a kedvenc vacsiját főzöd, elmentek egy mozival egybe kötött, Duna parton andalgós randira, hogy érezhesse, még mindig Ő a „number one” számodra!

  1. Az intimitás elmélyül

Mondjuk ki; egy csomó kellemetlen, macerás dologgal jár együtt a várandósság. Izzadás (szokatlan helyeken), felfújódás, „gázok” távozása, vizesedés, állandó pisilési inger… Képtelenség ezeket eltitkolni és mindig, minden helyzetben úri nőnek maradni – állandóan a fürdőbe rohangálni. Szóval előfordulhat, hogy a párod egy újabb oldalad is megismeri, de ezt ne szégyelld, inkább mosolyogjatok egy jót a dolgon, hiszen ez teljesen természetes és emberi!

  1. A szexualitás háttérbe szorul

Az első pár hónap után, amikor elkezd nőni a pocakod, és egyre több tünet mutatja, hogy növekszik a magzat, nem biztos, hogy pont ugyanannyira fogod kívánni a szexet, mint előtte. De azért póbáljatok meg számodra is kényelmes pózt és módot találni az együttlétre, mert ez a fajta fizikai kontaktus nagyon fontos, és ha még beszélni is tudtok a vágyaitokról, az még inkább elmélyíti a kapcsolatotokat. 

Plézer Panna , 2017. augusztus 15.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó