Gyermekáldás - Siettetni nem lehet, elősegíteni igen

Amikor egy nő gyereket szeretne, mindent megtesz a siker érdekében, mégis sokszor hosszú évek próbálkozásai sem vezetnek el a várva-várt terhességig. Ilyenkor nehéz türelmesnek lenni, ám számos dolog van, amivel kicsit segíthetjük a természet és a szervezet munkáját. (X)

Haladjunk terv szerint!

Ha késik a gyermekáldás, annak rengeteg olyan oka is lehet, amire talán nem is gondolunk. Bizonyos gyógyszerek, fel nem ismert szervi problémák, fertőzések, vagy a hormonális kiegyensúlyozatlanság is negatív befolyást gyakorolhat a termékenységre. Ezért érdemes átfogó orvosi vizsgálatot csináltatni - lehetőleg már a tervezési szakaszban. Ha minden stimmel, el lehet kezdeni felkészíteni a szervezetet a várandósságra, hiszen komoly munka vár rá. Ebbe éppen úgy beletartozik az egészséges életmód kialakítása, mint a folsavtartalmú magzatvédő vitamin szedése, amely segít megelőzni a fejlődési rendellenességeket. Mint az élet minden területén, a családtervezésben is komoly szerepe van a stressznek. Az örökös aggódás, a szorongás és a teljesítménykényszer ugyanis befolyásolhatja az ovulációt, de akár a partnernél is okozhat szexuális zavarokat. A görcsös akarásban akár túlzásba is lehet vinni a próbálkozást, ami azért nem szerencsés, mert a túl gyakori ejakulációval csökkenhet a spermiumok száma. Tehát érdemes ezt is lazán, de persze tervezetten csinálni, elengedve a feszültséget!

Óramű pontossággal

A nő test nagyon érzékeny „szerkezet”, ami ha harmóniában van, óramű pontossággal működik. A teherbeesést nagyban megkönnyíti, ha be tudjuk azonosítani a termékenyebb napjainkat. Ebben segíthet a Clearblue Digitális ovulációs teszt, amely egyértelműen, digitálisan megjelenítve mutatja meg a ciklus két legtermékenyebb napját. Azért is szolgál pontosabb iránytűként, mint a naptár vagy a hőmérős módszer, mert a luteinizáló (sárgatestserkentő) hormon (LH) szintjének változását méri. Ugyanakkor az ovuláció tünetei, mint a hüvelyváladék megváltozása, a testhőmérséklet emelkedése, a jelentkező enyhe alhasi fájdalom, egyénenként és alkalmanként is változóak lehetnek, sőt néha egyáltalán nem is érzékelhetőek. A ciklus esetében pedig könnyen felborul a kalkuláció, ha az rövidebb, vagy hosszabb. Hiszen ha nem 28 napos (a menstruáció első napjától számolva), akkor valószínűleg a tüszőérés fázisa is megrövidül vagy megnyúlik, és nem feltétlenül a 14. napra várható.

Menj biztosra!

Ha nem csak a „megérzésekre” szeretnénk hagyatkozni, és nem akarunk állandó feszültségben élni amiatt, hogy most itt az idő, vagy nincs itt az idő, érdemes egy megbízható ovulációs tesztre hagyatkozni. A Clearblue Digitális ovulációs teszt „olvasása” egyszerű, hiszen digitálisan megjelenített eredménnyel szolgál, ráadásul 99% feletti pontossággal megadja a teherbeesésre legalkalmasabb időszakot, nagyban megkönnyítve ezzel a tervezést. Ha pedig már „célegyenesben” vagyunk, természetesen tovább nőhet a türelmetlenség. Erre az esetre ajánljuk a Clearblue Hétszámlálós terhességi tesztjét, amely azt is kimutatja, hogy hányadik hétben van az anyuka. A tesztbe épített Smart Dual Sensor™ 99% pontossággal, teljesen egyértelműen, digitálisan jeleníti meg a terhesség tényét és a fogamzás óta eltelt hetek számát, már akár az elmaradó menstruáció előtt 5 nappal.

 

 

2021. március 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó