Hintáztass? Naná! Én ezért választottam az ADAMO hintát

Hintáztatni jó dolog, a babák és a gyerekek is ösztönösen igénylik az anyuka pocakjában érzett, és el nem feledett mozgásformát, a ringatózást. Hintáztatni tehát nemcsak a közös élmény miatt érdemes, jótékony hatásai miatt szinte kötelező!

A hintázás megnyugtat, ellazít és sok mindenben támogatja a gyerekek fejlődését. Fejlődik az idegrendszer, fejlődik az egyensúly, segíti a kéz-, szem-, és testkoordináció kialakulását, de mindemellett a legfontosabb, hogy óriási élmény is a gyerekek számára. Mindenhol ezt hallottam, és én, mint tudatos anya tudtam, hogy hintáztatni akarom a gyerekem. Minél előbb, annál jobb…

Számos hinta található a piacon, ez – bevallom - eléggé megnehezítette az én dolgomat is a választásban. Vannak elektromos hinták, vannak klasszikus hinták, és létezik bölcsőhinta is, mind mást, és mást ígérnek a szülőknek. Csak győzzön az ember válogatni köztük! Szerintem csak tudatosan érdemes vásárolni, mérlegelve az előnyöket és a hátrányokat egyaránt.

Majdnem elcsábultam egy elektromos hinta megvásárlására, a kislányom születése után. Automatikus mozgást, több sebességfokozatot ígért a leírás, úgy éreztem, ez a hinták rolls royce-a. Ám engem mégis elriasztott az a tény, hogy a legtöbb elektromos hinta mindössze 10-11 kg-ig használható. Féltem, hogy nem fogjuk tudni kellőképpen kihasználni az aránylag kis súlyhatár miatt, az áráról nem is beszélve. A másik problémám az elektromos hintákkal, az a borzasztó zenei repertoárjuk volt: sem maguk a választható dalok, de a silány hangszórókból hallatszódó minőségük sem nyűgözött le. (Mai napig nem pártolom a zenélős játékokat, ha mégis kapunk egyet, akkor a saját és a gyermekem védelme érdekében nem cserélek benne elemet…)

A másik problémám az volt, hogy nem akartam addig várni a gyermek hintáztatásával, amíg stabilan ülni tud. Sajnos a klasszikus hinták csak és kizárólag akkor használhatóak , ha a gyerek önmagától képes felülni. Egy hasfájós és nyűgös gyerek viszont tudjuk, hogy karban ringatózva nyugszik meg. Úgy éreztem kell egy átmenet az elektromos és a hagyományos hinta között.

Így esett a választásom végül az ADAMO hintára. Megtaláltam benne mindazt, amit egy hintától el lehet várni, mint anya és tudatos vásárló egyaránt. Végre találtam egy olyan hintát, amit újszülött kisbabám is biztonsággal használhat. Egy hintát, amit 15 kg-ig tudunk kihasználni, ami tulajdonképpen többfunkciós termékként a gyerekkel együtt változik: a kezdetben bölcsőhintát mára már két éves kislányom rugós hintáként használja, viszont még mindig kényelmesen elfeküdhet benne, ha megpihenni támad kedve. Mindemellett a hinta nyugtató és ellazító eszköznek is remek volt, nagy segítséget jelentett a fogzás, és frontváltozás gyötrelmes időszakában (amit a megvásárlásakor még nem is sejtettem...). Most már örülök, hogy ADAMO hintát választottunk. Egy két éves izgő-mozgó totyogóval nehéz a téli időszakot átvészelni. Mivel hamar sötétedik, és hideg is van, gyakran kimaradnak sajnos a délutáni „játszóterezések”, de egy csúszdával és egy rugós ADAMO hintával úgy érzem, gyerekjáték lesz a gyereket itthon lemozgatni.

Nehéz megtalálni a legjobbat! Nagyon széles a kínálat. És mindenki más szempontot tart fontosnak. Mégis remélem, hogy tapasztalataimmal tudtam segíteni a helyes választásban.

Nóra, a kétéves Fani anyukája

2016. november 17.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?