Így befolyásolhatod a gyermeked pszichés fejlődését magzati korban

Minden leendő szülő legfőbb vágya, hogy egy egészséges utódot hozzon a világra. Igen, a legeslegfontosabb az egészség, de azért abban is reménykedünk, hogy okos, sikeres lesz: hogy minden képessége meglesz ahhoz, hogy remekül elboldoguljon ebben a világban. De ez tényleg csak a „szerencsén”; a genetikán múlna?

Régóta tudjuk, hogy a pocaklakó testi fejlődésére nagy hatást gyakorol, hogy az anyja milyen tápanyagokat visz be, milyen életmódot folytat, milyen érzelmi behatások érik, abban a 9 hónapban, amíg a babát a szíve alatt hordja. Azonban a legújabb kutatások szerint nem csak a fizikai érése függ ettől, hanem az intelligenciája, pszichéje is, melynek csupán 50%-a genetikusan öröklött, a másik fele tudatosan is befolyásolható. Bizonyára most már te is kíváncsi vagy, mégis hogyan, mivel?

  1. Beszélj hozzá rendszeresen vagy olvass neki

A nyelvi alapokat magzati korban sajátítjuk el. Gyakorlatilag az első trimesztertől kezdve megjegyzi az agyunk a környezetünkben elhangzó szavakat, ezért olyan fontos, hogy minél választékosabban fejezze ki magát az anya.

  1. Élj aktív életet

Ugye milyen jó érzés, amikor sportolás után endorfin önti el a tested?! Pontosan ugyanez történik ilyenkor a babával is; a kedvező hormonális változások a méhlepényre is hatással vannak és a „jól érzem magam a bőrömben” attitűd a bébit is átjárja, akár hosszú órákon át. Pluszban az endorfin-termelődés segíti a neuronok számának növelését az ún. hippokampuszban, ami a pici agyának az emlékezésért, az ismeretek rögzítéséért felelős területe.

  1. D-vitamint és napfényt minden kismamának

Lassan beköszönt végre a jó idő és alkalmunk nyílik a D-vitamin természetes forrásból való pótlására; a napozásra. Tudtad, hogy a kismamák 70%-a nem visz be kellő D-vitamint a szervezetébe? Pedig ez a mikro-tápanyag megtalálható szinte az összes emberi szövetben; a vesében, a csontokban, a zsírszövetekben, az izmokban és bizony; az agyban is!

  1. Hallgass rendszeresen zenét

Az egyik legkiválóbb terápiás eszköz a zene, ami nem csoda, hiszen a muzsika elősegíti a szervezet szerotonin-termelését, ami megóv minket a depressziótól és nyugodt, kiegyensúlyozott közérzetet biztosít.

            Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy minden, ami a környezetből beszűrődik a magzat világába; hatással van rá, pont úgy, mint ahogy a megszületett baba agya is szivacsként szív magába minden információt!

Plézer Panna , 2018. február 26.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó