Milyen veszélyeket rejt a baba fülének kilyukasztása

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia véleménye szerint a szülőknek meg kellene várniuk, hogy gyermekeik elérjék legalább a 6 hónapos kort, mielőtt fülüket kilyukasztják. Bár a szülők gyakran vitatják ezt, nem kétséges, hogy a baba fülének kilyukasztása számos problémát okozhat.

Mélyebbre ástunk a témában, és találtunk néhány pontot, amelyeket a szülőknek érdemes szem előtt tartaniuk.

 

Valóban megsérthetik magukat
í

A fülbevaló belövése fáj, életkortól függetlenül, de ennél többről van szó. Amikor átszúrják a baba fülét, előfordulhat, hogy vörös és nagyon érzékeny lesz. Fontos, hogy a friss fülbevalóhoz ne érjünk hozzá. A csecsemők azonban kiszámíthatatlanok, és megpróbálhatják majd piszkálni és húzni a fülbevalót, ami nagyon veszélyes lehet, több szempontból, mert akár fulladást is okozhat.

Te döntesz helyettük

Bár teljesen a szülőkön múlik, hogy kilyukasztják-e a baba fülét, vagy sem, fennáll annak a veszélye, hogy ha majd a gyermek felnő, nem fogja szeretni. Mivel a fül átütése bármely életkorban ugyanannyira fáj, talán jobb, ha hagyjuk, hogy gyermekünk önállóan döntsön, amikor majd idősebb lesz.

Állandósuló lyuk, ami probléma lehet

Annak ellenére, hogy ez nem mindig történik így, néha egy áttört fül hegesítheti a fülszövetet, és állandóvá teheti a lyukat, ami problémát okozhat, ha gyermeke felnő, és úgy döntene, hogy megszabadulna a piercingtől.

Könnyen elfertőződhet

Még akkor is, ha minden óvintézkedést szem előtt tartva végzik a fülbelövést, a csecsemő kilyukasztott füle mindig ki van téve annak a kockázatnak, hogy fertőzés alakul ki, ha nem gondoskodunk róla megfelelően. Fájdalom, váladék és duzzanat jelenhet meg, ha a fület nem a szakértő utasítása szerint tisztítjuk, és akár komolyabb problémához is vezethet. Javasoljuk, hogy a fülbelövés után legalább 6 hétig ne távolítsa el a piercinget.

Hány évesen lett fülbevalód? És a gyermekednek?

- VIA - 

 

 

B.Zs. , 2021. augusztus 26.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?