Mit is kellene tennünk ahhoz, ha leendő anyaként fiút vagy épp lányt szeretnénk?

Nagyon sok néphagyomány van, amik az elgondolások alapján anyáinknak, nagyanyáinknak segíthetett abban, hogy fiú vagy épp lány gyermekük szülessen. Azt tartják, még az is befolyásolhatja ezt a „folyamatot”, hogy éppen miket eszünk. Ezekből a praktikákból szemezgettünk, és gyűjtöttünk össze néhányat, a teljesség igénye nélkül.  

Egy gyermek fogantatásához az első és legfontosabb dolog természetesen a szeretkezés. A hagyományok még itt is meghatározzák mit és hogyan is kellene tennünk, ha éppen válogatósak vagyunk és szeretnénk befolyásolni a baba nemét. Mint tudjuk, van X és Y kromoszóma, amelyeken szinte minden múlik. Azt mondják, ha szeretkezés közben a párunk mélyebbre hatol, akkor nagyobb az esélye egy fiúgyermek világra hozatalára, de ha csak felszínes, akkor bízhatunk egy kislányban. Talán kissé nevetséges, de olyat is lehet olvasni, ha valaki fiú párti, akkor nem árt, ha párját elküldi egy forró fürdőzésre, hiszen a meleg víz segíti az Y spermiumokat és ezáltal a fiúk kerülnek előnybe. 

A szeretkezést többek között időponthoz is lehet mérni, ha nagyon, de nagyon szeretnénk befolyásolni a baba nemét, mégpedig a következő módon. Ha fiút szeretnél, akkor jelen esetben itt az idő, ugyanis meleg időjárást kell választanod és ráadásul a hónap páratlan napját, ellenben ha egy kislányra vágysz, akkor várd meg míg hűvösödik az idő és a hónap páros napját se felejtsd el. Természetesen kihagytam, hogy a kislánynál az se mindegy mikorra esik ez a hónap páros napja, lejobb ha biztosra mész és a délutáni időszakot választod.

Kutatók megállapították, ha rendszeresen és sokat szeretkezel pároddal, amit talán a férfiak nem is utasítanak vissza, akkor nagyon nagy eséllyel születik kislányod.

Az étkezéseden is változtatni kell, ha kislányt vagy kisfiút szeretnél. Ha a kislány mellett szeretnéd letenni a voksodat, akkor többek között sok tejterméket, sótlan ételt, banánt, meggyet fogyassz, egyél kevesebb húst és igyál sok ásványvizet.

Ha fiú mellett szeretnél dönteni, akkor igazából az ellenkezőjét kell tenned, sok hús, sós ételek, spenót, gomba, fehér lisztből készült termékek azok, amiket enned kell.

Ezek azok a dolgok, amiket meg kell tenned, ha befolyásolni szeretnéd, hogy éppen mire vágysz jobban, de véleményem szerint, ne ezekre a dolgokra alapozz, bízz a sorsban és örülj annak, amit éppen a kezedbe tarthatsz, akár kisfiú vagy kislány lesz az illetőt. Bár ezek a hagyományok lehet valóban működnek, vigyázz, hogy ne tegye tönkre a kapcsolatodat, hiszen a szeretkezésnél is csak az érzésre figyelj, a pillanatra és ne arra, hogy éppen páros vagy páratlan hónapot írunk e. Mindenesetre sok szerencsét a néphagyományok követésében.

Ti ismertek ilyen „jól bevált” praktikát? 

Kovács Alexandra , 2016. július 27.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X