Szuper öltözködési tippek - babaruhát olcsóbban?!

Végtelen sok pénzt lehet elverni „jobbnál jobb” babacuccokra, kellékekre. Aztán a nagyobbik feléről kiderül, hogy teljesen felesleges. Öltöztetni viszont mindenképpen kell gyermekünket. Akár szeretjük öltöztetni, szép, sőt egyedi ruhákba bujtatni szemünk fényét, akár a praktikumot és nyúzhatóságot vagy az alacsony árat tartjuk fontosnak, mindegyik kategória spórolhat.

 Szuper öltözködési tippek - babaruhát olcsóbban?!

A használtruha üzletek és vásárok komoly népszerűségnek örvendenek, mivel olcsóak és egyedi darabokhoz juthatunk általuk. Míg a felnőtt ruháknál tényleg vadászni, vagyis túrni kell (hiszen ott számít a fazon, a stílus, ráadásul az alakunkra is kell, hogy illjen), addig a gyermekruháknál még egyszerűbb a helyzet. Itt ugyanis általában méret, nem és fajta (rövidnadrág, póló, ruha stb.) szerint vannak kirakva a különböző darabok, ráadásul a gyermekruhák szabása, jóval egyszerűbb, amit a felnőttekétől estérő testalkatuk és mozgásuk határoz meg. Ha netalántán kiárusításkor kerülünk egy ilyen üzletbe, tényleg hiper olcsón vásárolhatunk. Ráadásul jó pár Magyarországon nem forgalmazott, de elismert ruhagyártó cég termékéhez juthatunk hozzá.

Azoknak is ajánlom az ilyen üzleteket, aki nem szeretik a használt ruhákat, mert sok új, eredeti címkés darabot is lehet találni. Webshop formájában is találunk ilyen boltokat, ami megkönnyítheti az egészen picibabás, friss anyukák dolgát.

Akciók, kiárusítás, leértékelés. Manapság már szezonközi leárazásokat is találunk a nagyobb ruházati üzletláncoknál, így nem csak novemberben juthatunk hozzá olcsó nyári darabokhoz. Ahhoz hogy, tudjunk ezekről vagy rendszeresen látogatjuk az üzleteket vagy feliratkozunk a cég hírlevelére, facebook oldalára, de az is elég lehet, ha néha ránézünk a honlapjukra.

A cserebere a kedvencem, ehhez viszont megfelelő társ kell. Van egy barátnőm, akinek fél évvel fiatalabb a kislánya. Ez babamértékkel elég nagy különbség, főleg, hogy nem is ugyanolyan a testalkatuk. Mi kölcsönadjuk a kinőtt darabokat, ők pedig azokat, amikbe még nem nőtt bele a kislányuk. Ezt azért is szeretem nagyon, mert nem kell állandóan tárolni az összes kinőtt babacuccot, aminek sorsa még nem dőlt el (lesz kistestvér, esetleg unokatestvér? fiú lesz vagy lány?).

Ha vannak hozzá eszközeink és affinitásunk, érdemes varrni is. A gyermekruhák sokkal kevesebb alapanyagot igényelnek (méretükből fakadóan) és szabásuk is egyszerűbb. Meg ott van a büszkeség, amikor megkérdik, hol vetted azt a cuki sapit? Azoknak is érdemes lehet elkezdeni ismerkedni a varrással, akik még tűt sem fogtak soha a kezükben. Több helyen hirdetnek meg egy-egy műhelyalkalmat, ahol segítenek megvarrni a résztvevőknek az áhított darabot.

Az utolsó tipp pedig: hiába szeretünk a legjobban gyermekeinkre költeni, néha napján ne felejtsük el magunkat is meglepni valamivel! wink

Széles Júlia , 2017. július 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó