Tényleg annyi az intimitásnak a baba után?

Egy baba születése semmihez sem fogható öröm, és természetes, hogy a kicsi érkezésével a szülők élete teljesen átrendeződik, hisz minden percüket az újszülött teszi ki. Nincs többé a “csakmiketten”, el-elmaradnak az érintések, és bizony a szex is. De valóban ennyire hervasztó a helyzet és egy gyermek érkezése tényleg az intimitás végét jelenti? Erről kérdezte az érintetteket a TZMO Hungary.

Számtalan vicc létezik a szexről a házasságban, és sokakban él a félelem a gyermek születése utáni intimitás megszűnésétől is. Jogosan? A keringő városi legendák és rémsztorik végére tett pontot a pelenkákat is forgalmazó TZMO Hungary által készített kutatás, amelyben fiatal szülőket kérdeztek a szülés utáni intimitásról.

A közel ezer válaszadó többsége házas (74%), egygyermekes, húszas éveiben járó édesanya, de jelentős mértékben képviseltette magát a harmincas korosztály is, ők a válaszadók 31%-át tették ki. Többségük (53%) gyermeke 1-3 év közötti.

Te és én - meg a baba

A közhiedelemmel ellentétben a válaszadók közel 65%-a úgy nyilatkozott, hogy a szülés után is kölcsönösen volt igény az intimitásra, és közel 70%-nál a 6 hét elteltével meg is volt az első együttlét. Szinte alig fordult elő, hogy több mint 6 hónappal, netán 1 évvel a szülés után sem került sor összebújásra.

A válaszok alapján megdőlt az a tévhit is, hogy a nőknek nincs igényük szülés után a szexre, mert közel 48%-nál kölcsönösen kezdeményeznek a felek, de azért hozzá kell tennünk, hogy 42%-nál a férfiak kezdeményeznek elsőként.

Ahhoz azonban, hogy a szülők nyugodtan elmerülhessenek egymásban, nyugodt, kettesben töltött időre is szükség van. Ebben nyújtanak segítséget a nagyszülők, akik a válaszadók közel felénél vállalják a pesztonka szerepét. Vannak azonban olyan párok is, közel 30%, akik egyáltalán nem tudják megoldani, hogy kettesben maradjanak.

Akarjuk, kívánjuk, teszünk érte

Azon párok döntő többsége, akiknek kihalt az intimitás a kapcsolatból a szülés után, azzal indokolják, hogy minden egyes percüket a kicsi(k) töltik ki. 12%-nál sajnos az is előfordul, hogy

nem kívánják párjukat, amelynek oka lehet nemcsak a partnertől való elhidegülés, hanem az intimitásra való igény teljes megszűnése is. Nem kell azonban leírni őket sem, mert azok a párok, ahol nincs szex egyelőre, tesznek azért, hogy ez ne így legyen és újra közel kerüljenek házastársukhoz - testileg és lelkileg egyaránt. Kreatívan csípnek le a napból pár percet, akár órát, amikor a gyerek alszik, de a közös zuhanyzás is népszerű “időcsináló” technika. Randiznak, törekednek a kipihentségre, visszacsempészik a romantikát a kapcsolatba, de volt olyan pár is, ahol előkerültek a gyertyák, a partnermasszázs, vagy akár a szexuális játékok és segédeszközök is.

A kutatás eredményeiből látszik, hogy nem kell teljesen búcsút mondanunk az intimitásnak a baba érkezése után, azonban az biztos, hogy a megváltozott körülmények miatt nagyobb ráfordítást igényel. A nyílt, őszinte kommunikáció és az igények összehangolása is a párok segítségére van az intimitás felélesztéséhez.

A TZMO Hungary-ről

A TZMO cégcsoport több mint 80 ország piacán forgalmazza babaápolási, intimhigiénés, inkontinencia kategóriás és orvostechnikai termékeit, melyek így elérhetőek a Föld lakosságának egyharmada számára - az Amerikai Egyesült Államoktól, Európán át Indiáig.

Az első leányvállalat 1996-ban Magyarországon jött létre. A TZMO Hungary Kft. közel 25 éve sikeresen látja el a cégcsoport kizárólagos hazai kereskedelmi képviseletét, termékportfóliójának kialakítását, menedzselését és forgalmazását. 

https://tzmo.hu/hu_HU

 

 

 

2020. szeptember 14.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó