Három szülés a Szent Imre Kórházban

A Babaneten olvastam valamelyik édesanyától, hogy a szülésekbe "bele lehet jönni". Én is így érzem. Luca születése előtt még nem tudtam mire számíthatok és a fájdalmak ellenére is nagyon szép élményként éltem meg a szülést.

Három gyönyörű, egészséges gyermekünk született a Szent Imre Kórházban Bálint Mihály doktor úrnál. Luca 1996. április 13.-án, Miska 1998. szeptember 9.-én, és Zsuzsi 2002. április 14.-én. Mindhármuk születése problémamentes és nagyon szép volt, bár mindegyik szülés más és más volt. Abban mindenképpen egyformák voltak, hogy Bálint Mihály doktor úr ugyanolyan szeretettel, türelemmel és gondoskodással segítette Miskát, Zsuzsit a világra, mint Lucát is. Mindhármuk születésénél segédkezett a férjem is (bár még Luca születése előtt nem igazán akart bejönni), és életünk három legszebb és legboldogabb napjának tartjuk, amikor a gyerekek megszülettek.

A Babaneten olvastam valamelyik édesanyától, hogy a szülésekbe „bele lehet jönni”. Én is így érzem. Luca születése előtt még nem tudtam mire számíthatok és a fájdalmak ellenére is nagyon szép élményként éltem meg a szülést. Miska nagyon gyorsan született meg, így nem igazán volt időm gondolkodni szülés közben, sokkal inkább a feladatra koncentráltam. Miután a hasamra tették a picit, azt az igazi meggyötört boldogságot éreztem, mint sok édesanya, ha már túl van a nehezén. Zsuzsi születése volt számomra a legszebb, mert minden úgy történt, ahogy szerettem volna. Azt is mondhatnám, hogy „minden kívánságom teljesült”. Ezért ezt mesélem el részletesen.

Szerettem volna tavasszal, hajnalban, békében, nyugalomban életet adni egy egészséges kisbabának és úgy látszik imáim meghallgattattak. 2002. április 13.-án ünnepeltük nagy családi ebéddel és sok kedves rokonnal Luca kislányunk hatodik születésnapját. A kistestvér születéséig hivatalosan még két hét volt hátra, de Zsuzsi elérkezettnek látta az időt, hogy megszülessen.

Nem tudtuk, hogy ki lakik a hasamban ezért nagy izgalommal vártuk (főleg a nagy testvérkék) a pici érkezését. Miután lezajlott az ünneplés és már mindenki elaludt, éjszaka fél egykor éreztem, hogy elfolyt a magzatvizem. Alig pár perc alvás után ébresztettem  a férjemet és ő boldogan rohant a testvéremért, aki a gyerek vigyázó ügyeletes volt szülés esetére. Addig én felöltöztem és  húgom érkezése után indultunk a kórházba.

Kicsit tartottam attól, hogy a harmadik baba nagyon gyorsan fog megszületni ezért siettünk és volt bennem egy kis izgalom. Egy óra körül értünk a kórházba, ahol Bálint Balázs doktor úr fogadott bennünket kedvesen, mosolygósan. Jó volt így megérkezni! Az izgalmam elmúlt, megnyugodtam és boldogan, kíváncsian, vidáman készültem a szülésre. A vizsgálatok után a doktor úr hívta is telefonon nagybátyját Bálint Mihály doktor urat, mert ő is úgy gondolta, hogy a baba hamar meglesz.

Időközben megérkezett választott szülésznőm, Molnár Gabi is és elkezdődött a vajúdás az IKEA szülőszobában. A környezet és a szülés segítői is nagyon barátságosak voltak, így gyorsan telt az idő. A fájások erősödésével az orvosom és a szülésznő segítettek ellazulni, belülre figyelni és egyszerre csak azt vettük észre, hogy már a madarak csicseregnek, már világosodik, és ez a kisbaba még mindig a hasamban rugdos.

Hét óra felé felgyorsultak az események és néhány perc sétálás után átültem a szülőszékre. A kitolási szakaszban elég erősen kellett dolgoznom, de a várva várt eredmény nem maradt el és 7 óra 23 perckor megszületett Zsuzsi!!! 

Hihetetlen fizikai megkönnyebbülés és nagyon nagy boldogság volt! Szülés után rögtön a hasamra tették a babát és férjemmel kettesben - illetve Zsuzsival együtt - hármasban örülhettünk egymásnak. Remélem Zsuzsinak olyan békés, nyugodt, boldog élete lesz, mint amilyen a születése volt. Olyan nagyon szép volt!

Ehhez azt hiszem, nagyban hozzájárult az orvosomba vetett feltétlen bizalmam, az ő kedves, türelmes viselkedése a szüléseim során, a szülésznő vidámsága és gondoskodása és természetesen mindkettőjük kiváló szakmai felkészültsége. És nem utolsósorban férjem jelenléte. Nagyon sokat segített  nekem, hogy ő végig ott volt velem, fogta a kezem, simogatott, bíztatott és lelki, fizikai támaszom volt életünk legfontosabb, legszebb pillanataiban.

Köszönöm Istennek, hogy három ilyen édes, aranyos, egészséges kisgyermekkel ajándékozott meg bennünket. Köszönöm férjemnek, Hergár Péternek, a sok szeretetet, szerelmet, vidámságot. Lucának, Miskának, Zsuzsinak a sok boldogságot, amivel bearanyozzák életünket.

És köszönet Bálint Mihály doktor úrnak a türelmes, szeretet teljes gondoskodásért, amivel világra segítette mindhárom gyermekünket. Köszönöm Molnár Gabi szülésznőnek a sok bíztatást, vidámságot, szeretetet, és az osztály összes dolgozójának a segítségét.   Mindenkinek ilyen szüléseket kívánok!   

Hergárné Mády Katalin

Budapest,  2002-05-18

2002. május 18.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó