Figyelmen kívül hagyott jelek

Nem vették észre, hogy a hatodik hónapban természetellenesen dagadt a kismenyem, Ő is szóvá tette az orvosnak, az figyelmen kívül hagyta, csak azzal foglalkozott, hogy a méhszáj ki ne nyíljon.

Mostmár van annyi erőm, hogy elmondjam, hogy a saját unokám is meghalt. A kismenyem szülésének várható ideje szeptember 17. lett volna. A baba augusztus 12-13.-ra éjjel halt meg. 

Levált a placenta és olyan erős vérzés lépett fel, hogy 24 órán keresztül életveszélyben volt a kismama élete, annak ellenére, hogy császármetszéssel kiemelték az élettelen babát, majd újabb 3 nap rémálom, nem kell-e újabb műtét, mely megfosztotta volna a kismamát attól, hogy valaha is gyermeke lehessen.  Soha nem lehetünk elég hálásak annak az orvosnak, aki ezt a kockázatot vállalta, s nem azonnal újra műtötte.

A Pici 2700 grammos volt, szép fejlett, egészséges kisfiú. Nem vették észre, hogy a hatodik hónapban természetellenesen dagadt a kismenyem, Ő is szóvá tette az orvosnak, az figyelmen kívül hagyta, csak azzal foglalkozott, hogy a méhszáj ki ne nyíljon.  Mint kiderült "terhességi toxémia" lépett fel.

Ha ezt az orvos diagnosztizálja, megfelelő kezeléssel gyermekeim boldog szülők, s mi boldog nagyszülők vagyunk. Azért is írtam ezt meg, hogy ha lesz olyan kismama, aki hasonlót vagy bármi furcsát fedez fel terhessége alatt, s nem kap orvosától kielégítően megnyugtató magyarázatot, forduljon  más orvoshoz is.

Van egy mondás: "Több szem, többet lát." Nem bizalmatlanság, hiszen a kismenyem is bízott az orvosában.

Egy volt nagymama jelölt

2002.10.03

2002. október 03.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó