Terhesnapló 5. – Idegek, alvás, táppénz meg a félidő

Mikor a naplót olvassátok, már 19 hetes és 5 napos kicsi Békám. És mikor legközelebb írok nektek, már elérem a féltávot. Ez kicsit ijesztő, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy még mi vár rám!

Mióta egyre nagyobb Babócám, egyre többször van, hogy valami ideget megnyom. Hat néha a jobb oldalamon fekszem, akkor a jobb combon úgy fáj, mintha egy kést szúrtak volna bele. Ha meg a bal oldalalamon fekszem, akkor is a jobb oldalt, de a sípcsontomban van ugyanez az érzés.

Azért valószínű, hogy Babóca nyom valamit, mert egy helyváltoztatással megszűnik a fájdalom, de nem baj: tanulom a hanyatt alvást. Még azért bepróbálkozom a féloldalt hason alvással, de most már ügyeskednem kell, hogy senkit ne nyomjak meg. Se magamat, se őt. Jaj, és ami igazán vicces, ma reggel is tapasztaltam: a pocakom ébredésnél erősen balra húz, a köldököm mellett balra van egy púp.

A múlt hétvégét egy lightos szalonnasütögetés koronázta meg, amit úgy lusta emberek módjára fóliába csavarva egy kis hagymával sütöttünk össze. Én még ilyen szalonnát nem ettem, volt olyan csomag, amelyben teljesen eltűnt, volt ám meglepi bontásnál.

A hétfőt egy Szeged-látogatással kezdtük, ahol kívülről kíváncsiskodtunk be egy bababoltba. Azért csak kívülről, mert ha bementünk volna, az egész napot ott töltöm. Megpróbáltam használt ruhát keresni, mert később túl sokat nem fogom ugyanazt hordani, de ez a keresgélés teljes mértékben sikertelen volt. Ami pocakban és csípőben jó volt, abból ciciben buggyantam ki - eddig esküszöm nem tűnt fel, hogy ekkora a változás mell részen is, mert eddig új melltartót még nem kellett vásárolnom, a fogyás előttről megőrzött darabok csak szebben néztek ki rajtam.

Mivel Születés Hete van, be akartam látogatni Kecskemétre a pénteki programokra, mert többek között a szoptatásról és a babahordásról is szó lesz, de most meg kellett húznom magam kicsit. Készüljön fel minden tartós táppénzre készülő, hogy ha mindent szépen pontosan, a könyvelő és a cége idegeire menve személyesen intéz el, akkor is azt a választ kapja, hogy 30 napon belül történik meg az utalás!

Igen, én minden papíromat szépen összekészítve leadtam, kétszer leellenőriztem, a cég könyvelője pedig rekordidő alatt eljutatta a megfelelő hatósághoz a papírjaimat. És lehet, hogy a táppénzpapír leadása után az első telefonbeszélgetésnél maximum 3-4 napot jósoltak az utalásig, de azt elfelejtették mondani, hogy ez első alkalommal nem ugyanaz, hiszen el kell bírálni a táppénz igényt.

Mondjuk, ezt az elbírálást terhesség esetében nem nagyon értem. Sőt: nagyon nem értem.

Csumpi

Csumpi , 2013. május 10.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(18 hozzászólás) 

2013 05 12. 18:35
Erről az jutott eszembe, amit a BA-n olvastam nemrég... a norvégoknál ezt a fájdalmat annyira komolyan veszik, hogy ez az egyik ok a néhány közül, ami miatt kiírják táppénzre a várandósakat.
Jajj, de ínycsiklandó az a tányér...! :-)
→ válasz erre
2013 05 16. 09:26
Zsuzska27, Mimi08: most jutottam el más irányból a szoptatós párna témához, azt hiszem az itthoni varrás mellett döntöttünk, de még képlékeny, ami biztos, hogy sokan ajánlják beszerezni...
→ válasz erre
2013 05 16. 09:27
@manguszta: Mostmár van, hogy ülés közben is nyomja az ideget babóca, de remélem a növekedésével javul...
→ válasz erre
Összes hozzászólás (18) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó