Várandósnapló - Zalánki Fruzsina

Terhesnapló 6. - Az idilli hét

Valóban ideálisnak mondható a mostani hetünk. A múlt heti pozitív hangulatom tovább erősödött és tényleg kifejezetten jól telt az első itthon töltött, munkanélküli hetem. Az esti szívproblémáim ettől függetlenül megmaradtak, de ez feltételezem, hogy így is marad. Minden napra jutott eddig valami teendő, pedig azt hittem, hogy unalmasak lesznek a napjaink munka hiányában. Mivel az energiám egész napra eloszlott, így bátrabban indultam útnak Molly-val bárhova.

A születésnapi buli nagyon jól sikerült, a vendégek folyamatosan szállingóztak, Molly egész nap nyüzsgött. Szombat este feldíszítettem a házat, hogy reggelre színes lufik fogadják az immáron hároméves nagylányt. Nagyon tetszett neki a dekoráció, mindenért olyan hálás tud lenni a lelkem - nekem ettől nem is kell több! Nap végére én totál kinyúltam a fáradtságtól - nem úgy, mint Molly, őt este fél tízkor kellett ágyba parancsolnom.

Úgy terveztem, hogy nem főzök különösebben a vendégeknek, elvégre csak egy rövidke babazsúr lett volna az egész a tervek szerint, aztán persze megvendégeltem őket egy jó kis magyaros gulyás-röszti párossal. Örülök, hogy viszonylag nagy család vesz minket körül, nagyon meghittek tudnak lenni az ünnepek.

Szerdán hivatalosak voltunk arra a bizonyos rutin ultrahangra. Ugyebár két hete volt az előző, mikor kérdőjeles diagnózisként megállapították a spina bifida occult-át, és már akkor megnyugodtam az eredmény hallatán, két hét alatt pedig szinte teljesen elfeledkeztem a dologról. Örültem, hogy a Kicsi egészséges, aktív és az csak a bónusz, hogy én is jól viselem a terhességet.

Tehát szerdán nagyon nyugisan indultunk el Edinburghba a vizsgálatra. Odaérve már ismerős kellemes érzet töltött el, habár most nem kacérkodtam az ott szülés ötletével, jobb lesz nekem itt, hisz úgyis több időt kell majd bent töltenem a Kicsivel szülés után, mint egy természetes szülés után és jó, hogy nem leszek egyedül a látogatási idők alatt.

Az ultrahang vizsgálóba egyedül mentem be, Molly megmakacsolva magát nem szeretett volna bejönni, így kint maradtak apával a váróban. Már ismerősként kezeltek a szonográfusok és orvosok - szerencsére mindenki nagyon bájos az egészségügyben. Morbid módon úgy is írhatnám, hogy öröm kórházba járni! Szerintem mindenki jobban érzi magát ilyen környezetben, mint ahol semmibe veszik a beteget, az orvosok pedig a pénzes borítékokkal szemeznek. Itt vajon egyáltalán „divat” az ilyesmi?!

Szóval mosolygós doktornénik pásztázták a monitort, majd közölték velem, hogy a Kicsi gerince mostanra – a 24. hétre – teljesen kifejlődött, nyoma sincs rendellenességnek!!! Velem együtt ujjongtak az „orvos-barátnők”, én felsóhajtva, megkönnyebbülve, könnyektől ragyogó szemmel hagytam el a vizsgálót és ugrottam Alex nyakába. További vizsgálatokra és ultrahangokra nincs szükség, folyhat tovább a megszokott terhesgondozás.

Ma a szülésznőhöz látogattam el. Vele már rég találkoztam, és csak pislogott a sok lelet láttán. Mikor mondtam neki, hogy ennyi izgalom után nem igazán vágyom további gyerkőcökre - akármennyire is imádom az anyaságot -, nem is csodálkozott a hallottakon. Bár az is igaz, hogy még fiatal vagyok, és az évek ezeket az emlékeket is éppúgy meg fogják szépíteni, mint az előző szülésem élményét. A vizeletmintámat megvizsgálva ismét fehérjét talált és felfázásra gyanakodott. Igazat adtam neki, mivel általában, ha meg vagyok fázva, akkor ez le szokott húzódni a húgyutakra is, majd így távozik a bacitanya a szervezetemből. Panaszaim nincsenek, így valószínűleg megúszom az antibiotikumos kezelést, már csak a laboreredményre várok.

Molly megnézte az esti meséjét, a Rózsaszín „párguc”-ot és kezdődhet az esti rutin. Ha minden jól megy, egy óra múlva már én is végignyúlhatok a kanapén és „bűnözhetek” valami nasival.

Léna

Léna , 2014. január 31.
 
 
 
Címkék:  

második trimeszter

Babanet hozzászólások  
(4 hozzászólás) 

2014 02 02. 18:41
@puma87: Még mindig nem látom az email címedet a profilodban, ha meg tudnád nézni az én email címemet és felvenni velem a kapcsolatot, jobban tudnánk értekezni.
Régen úgy volt, hogy először a házidokinál kell megjelenni, de mostmár elég az edinburghi midwifery team-et felhívni, mikor kiderül, hogy babát vársz. Akkor rögzítik az adataidat, utolsó menzesz időpontja, személyes adatok, stb, aztán megadják az első midwife időpontodat, amire 8-9. héten fog sor kerülni. Már az első, 12. heti uh időpontot is megadják, de természetesen minden időpontról értesítő levelet fogsz kapni. Táncsak nem bekopogott nálatok a gólya??? :)
→ válasz erre
2014 02 03. 19:42
Hát igen :) jön a gólya nálunk is, úgyhogy tényleg nagy-nagy segítség, hogy olvashatom a cikkeidet. én is kerestem a mail címedet, de nem találtam, ráadásul írtam a szerkesztőknek is, hogy segítsenek címet cserélni, de nem kaptam választ. és azt se találom, hol tudnék privát üzenetet írni Neked. Még keresgélek, aztán ha nem jutok előbbre, akkor kiírom a mail címem ide kommentbe..
→ válasz erre
2014 02 04. 11:31
@puma87: Tudod mit? Kiírom én bihari.milena@gmail.com keress meg nyugodtan :) Nem tudom, hogy gratulálhatok-e már, szóval csak halkan, de örülök nektek ;)
→ válasz erre
Összes hozzászólás (4) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?