Jógával a teherbeesésért

Szakemberek szerint a meddőségi klinikáknak a jógázást is javasolniuk kellene a hozzájuk forduló párok számára. A meddőség hátterében nagyon sok esetben valamilyen félelem vagy szorongás áll, ami a meddőségi kezelések során csak tovább erősödik, míg a jóga képes lenne feloldani azt.

A szorongás igen erős gátló tényező lehet a teherbe esésre vágyó nők esetében. A stresszhormon jelenléte meggátolhatja az ovulációt, illetve a már megtermékenyült petesejtet is megakadályozhatja abban, hogy beágyazódjon a méhbe. Négyből egy nő a szorongásai miatt a meddőségi programokból is kiseik, és inkább örökre lemond arról az álmáról, hogy egyszer édesanya legyen.

Az Illinois-i Meddőségi Központ és a chicagói St Joseph Kórház szakemberei 100 nőt kísértek figyelemmel, akik közül ötvenen hat héten át jógáztak, míg ötvenen nem. A vizsgálatok kimutatták, hogy előbbieknél ötödére csökkent a stressz mértéke, míg utóbbiaknál semmilyen változás nem volt kimutatható.

A jógát még ötezer évvel ezelőtt kezdték el Indiában, lényegében nyújtó és lélegző gyakorlatok sorozata. A kutatást vezető dr. Jennifer Hirshfeld-Cytron szerint a meddőségi kezelésre jelentkező pároknak minden esetben javasolni kellene ezt a fajta mozgást, hiszen legtöbben a magas költségek miatt azért adják fel a próbálkozást, mert félnek a kezelésektől. Ha a jógával oldani tudnák a szorongásaikat, jóval többeknél vezetnének sikerre ezek a kezelések.


A Gyermekáldás Hete Harkányban (2016. május 23. május 29.)

 

Gyermeket tervező párokat várnak Harkányba május végén, ahol immár második alkalommal rendezik meg a Gyermekáldás Hetét.

Bővebb információ

Babanet, Medipress , 2016. május 13.
 
 
 
Címkék:  

meddőség

jóga

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó