Várandósnapló - Zalánki Fruzsina

Anyu Tűsarkúban - 31. hét - Várandósnapló Zalánki Fruzsival

A 31.hétbe belépve kisebb fajta pánik fogott el, hiszen szembesültem azzal, hogy a legtöbben ilyenkorra már nem csak, hogy beszerezték az összes kisbaba holmit, de ki is mosták, vasalták őket és élére hajtva állnak a szekrényben, várva, hogy használatba vegyék őket. Jelenleg én próbálom összeilleszteni a kétlaki életünket és végiggondolni, hogy mit kell beszerezni Olaszországba és mivel kell készülni itthonra. 

Sziasztok, Zalánki Fruzsina vagyok. Korábban divatmodellként jártam a világot, majd a Miss Balaton szépségversenyen próbáltam ki magam 2018-ban, ezzel nagyjából egy időben megismerkedtem Zalánki Gergő vízilabdázóval, aki azóta már a férjem. Azóta az életem fenekestül felfordult, hiszen nem elég, hogy a munkája miatt pár hónapja Olaszországba költöztünk csak ketten távol mindenkitől, de az első közös kisbabánkat várom. Őszintén mondom, hogy imádom az életem, azonban ennek ellenére is akadnak nehézségek bőven. Ezekről és a boldog pillanatokról egyaránt szívesen írok Nektek itt, a Babanet honlapján.

Babavárás és a kétlaki élet

Konstatálnom kellett, hogy mivel sajnos Gergő már csak egyszer jön Magyarországra a szülésig, amikor válogatott kötelezettségeinek tesz eleget, a vásárlás teljes egészében rám fog hárulni. Eddig pár aranyos rugdalózón kívül semmi mást nem szereztünk be. A magyarországi gyerekszoba berendezésére és a bútorok összeszerelésére pedig ismerősöktől kell majd szívességet kérni, hogy legyenek segítségemre. Eddig is tudtam, hogy ezek várhatóan így lesznek megoldva, de ahogy közeledik a dátum és sokasodnak a teendők ez picit megrémített, illetve örülnék, ha lenne lehetőségünk együtt résztvenni ezekben a dolgokban. Azonban nem akarok sokáig keseregni ezen, hiszen tudtuk mire vállalkozunk és az Olaszországba való költözés egyik fő szószólója én voltam. Sportolóknál mindig nagy kérdés, hogy vajon ott tudnak-e lenni a gyermek születésénél. Ez is elkezdett foglalkoztatni minket. Kialakult az álláspontunk ezzel kapcsolatban: mégpedig, hogy szeretnénk, hogy Gergő részese lehessen az élménynek, így el kell kérnie magát a klubtól. Ez a beszélgetés még hátravan a csapat vezetőivel, de reményeink szerint el fogják engedni erre az alkalomra.

Néha úgy érzem, hogy ez az országok közötti ingázás rendkívül megnehezíti az életünket, de ilyenkor hamar átállítom a gondolkodásom. Rövid távon talán most sokkal több logisztikát igényel, de örülök, hogy megadhatjuk a gyerekünknek egészen pici korában, hogy mindjárt két kultúrában is otthon érezhesse magát.

Azt hittem ebben az időszakban már nehezemre fog esni bármit csinálni és sokasodnak a panaszaim, de fizikailag nagyon jól vagyok.(A kismama taping-nek hála!) És talán annak is köszönhetően, hogy mostmár nagyon tudatosan figyelek arra, hogy többet pihenjek. Fejben is elkezdtem készülni. A maradék időt arra szeretném felhasználni, hogy töltődjek, a családommal és barátaimmal legyek és ténylegesen befele forduljak. Most úgy érzem ez a legnagyobb feladatom.

Zárásként megmutatnám nektek a pár héttel ezelőtti fotózás végeredményét, amit most kaptam kézhez. 

 

Zalánki Fruzsi , 2022. január 11.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?