Várandósnapló - Zalánki Fruzsina

Anyu Tűsarkúban - 34. hét - Várandósnapló Zalánki Fruzsival

Az elmúlt hét nap fantasztikusan telt Olaszországban. Minden remekül alakult: az idő szokás szerint nagyon jó volt (kb 4x esett a szűk fél év alatt amióta kint élünk) és Gergő szabad hétvégét kapott, amire már hónapok óta nem volt példa.

Sziasztok, Zalánki Fruzsina vagyok. Korábban divatmodellként jártam a világot, majd a Miss Balaton szépségversenyen próbáltam ki magam 2018-ban, ezzel nagyjából egy időben megismerkedtem Zalánki Gergő vízilabdázóval, aki azóta már a férjem. Azóta az életem fenekestül felfordult, hiszen nem elég, hogy a munkája miatt pár hónapja Olaszországba költöztünk csak ketten távol mindenkitől, de az első közös kisbabánkat várom. Őszintén mondom, hogy imádom az életem, azonban ennek ellenére is akadnak nehézségek bőven. Ezekről és a boldog pillanatokról egyaránt szívesen írok Nektek itt, a Babanet honlapján.

 

Búcsú Olaszországtól

Igyekeztünk kihasználni a közös időt, hiszen a hét végeztével el kellett jönnöm Magyarországra hiszen

orvosi vizsgálatokon kell résztvennem. Ahogy közeledik a szülés időpontja egyre szomorúbbak vagyunk, hogy heteket kell távol lennünk egymástól pont egy ilyen kritikus időszakban. Még azt is felvetette egyik nap, hogy mi lenne, ha Olaszországban hoznám világra a gyermekünket, de ezt a nyelvi korlátok és minden egyéb nyilvánvaló ok miatt gyorsan elvetettük. Így is rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan orvost sikerült találnom, aki felé szinte az első pillanatban ahogy megismertem 100%-osan ki tudott alakulni a bizalmam, ami azóta is töretlen.

Talán az ő személyének köszönhetően nem is igazán izgulok az egyre közelgő nagy nap miatt. Ugyanakkor most először elkezdtem érezni, hogy a testem jelentős változásokon megy keresztül. Egyik nap bementünk Genovába sétálgatni, ebédelni és nézelődni a boltokban és hiába ültünk le gyakran és mentünk haza pár óra elteltével estére isszonyatos haskeményedésem lett. Ez egyértelmű jelzés volt számomra, hogy hiába érzem magam energikusnak, ennek ellenére már a folyamat végén járok, így jobb lesz figyelni magamra. Ezzel egy időben egyébként elkezdtem térdig érő kompressziós harisnyát is használni, bár nem dagad a lábam (még) de sok cikkben olvastam jótékony hatásait a terhesség alatt. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez legalább annyira hasznosnak bizonyult, mint a kismama taping. A lábaim sokkal könnyebbek egész nap, kevésbé fáradékonyak, illetve nekem a hosszú utazás miatt különösen ajánlott.

Összességében azt mondhatom, hogy ezekkel a kis praktikákkal meglepően jól elvagyok. A várandósság legelején a harmadik trimesztert egy nehéz és kilátástalan időszaknak képzeltem, amiben már csak a végcél lebeg a szemem előtt mindennap, de egyáltalán nem így van szerencsére. Sőt én most kezdek el talán lelkileg is egyre inkább megérkezni ebbe az állapotba, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást. 

 

Zalánki Fruzsi , 2022. február 02.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?