Papinapló 20. – Utolsó figyelmeztetés! Színészeket a színpadra! Fogacska felkészül.

A kánikula beköszöntével kicsit eltolódtak a megszokott napi programok, mert egyszerűen képtelenség megmaradni ép ésszel a hőségben. Márpedig Mimónak nem forrhat még föl az agya, mert szegény úgy maradna. Emiatt napközben a lehúzott redőnyök mögé bújva próbáljuk kibekkelni a nap legveszélyesebb részét, és csak korán reggel és estefelé sétálunk. Azt is tervezzük, hogy a kiskádjából – a csecsemőknek kitalált betéttel kiegészítve – babapancsoldát alakítunk ki az erkélyen, amikor nem süt oda a nap.

Most, hogy Mimó négy hónapos lett, újabb érdekes elfoglaltságot találtak Viruék: elkezdtek babamasszázsra járni a védőnénihez. Valószínűleg mindenki masszírozgatja otthon a gyerekét, de azért nem árt, ha tudja is az ember, mit kell nyomkodni, vagy éppen mit nem szabad. Mimó nagyon élvezi, szóval erre biztosan nagyon jó.

 

Az elmúlt hetekben egyre gyakrabban látjuk, hogy nem csak fokozódott a nyáltermelése Baba úrnak, de folyamatosan a szájában tartja az öklét, meg nagyjából mindent. Mivel feltételezzük, hogy nem önevő, az a gyanúnk, hogy hamarosan előbukkan valahonnan egy-két-sok fog. Ettől egy kicsit félünk, mert biztos rossz lesz neki, de hátha van valami technika a fájdalom csillapítására.

 

 

A rendes mászáshoz is nagyon közel kerültünk. A mozdulatok már stimmelnek, bár egyelőre kicsit olyan Mimzi, mint egy merülőben lévő játékkatona: mászna ugyan, de csak piciket kúszik. Amikor ébren van, folyamatosan jár a keze és a lába, szóval semmi nem állíthatja majd meg. Ideje komolyan elgondolkodnunk a baleset-megelőzési fortélyokon.

Egy aranyos dolog is történt a héten. Legalábbis Viru szerint az volt. Miközben dúdolva altatta Mimót, odafeküdtem melléjük. Néhány perc után már aludtam is, és csak éjfélkor tértem magamhoz. Szóval működik a technika, még ha nem is pont úgy, ahogy az eredeti terv volt.

Az úszás is remekül sikerült. Viru ügyesen számolta ki, pont mennyit kell Mimónak ennie és pihennie előtte, hogy ne boruljon ki. Szép szülinapi ajándék volt ez a nyugis úszkálás a kisfiamtól, akiről pont egy évvel korábban, szintén a szülinapomon derült ki, hogy megfogant.

gumikrumpli , 2015. július 06.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó