Terhesnapló 4. - Hárman párban az ágyban

A 14. hétben járunk, rosszullétek még mindig vannak sajnos, fogynak az ötletek, igazából nem tudom, hogy van-e valami, amit nem próbáltam még. A jéghideg borsmenta tea ugyan jót tesz a gyomromnak, de a torkom viszont fáj tőle, és reggel a tea ellenére is elér a róka-móka.

A terhesvitamint a reggeli órák helyett este lefekvés előtt veszem be, úgy tűnik, hogy ez annyiban segít, hogy reggeli után nem vagyok rosszul. Délután 3-4 körül leesik a vérnyomásom, amit egy fél kávéval tudok orvosolni, viszont ebéd után közvetlenül nem tudok inni, mert émelyegni kezdek tőle. A héten védőnő látogatáson voltam, nagyon együttérző volt, és elárulta, hogy jelenleg én vagyok az egyetlen kismamája, aki még mindig rosszul van. Éljen!

A vérnyomásom egyébként még mindig rendben van, néha picit alacsony, de legalább nem magas. A vizeletvizsgálat ismétlése nagyon jó eredményt hozott, meg is jegyezték, hogy ez már majdnem túl jó is volt, én igazán igyekeztem jót produkálni. A súlyom már nem csökken, stagnál, viszont a hasam egyre erőteljesebben kezd dudorodni és kerekedni.

A védőnőmnek elmeséltem a genetikai ultrahangon történteket, eléggé kiakadt ő is, hogy a doki inkább azzal volt csak elfoglalva, hogy miért nem kérem a kombinált tesztet, és hogy biztos a védőnő beszélt le róla. AFP-re október első hetében kell mennem és a következő genetikai ultrahangra már kértem is időpontot a hónap közepére, hogy biztosan olyan orvoshoz kerüljek, aki normális, kedves és tényleg a vizsgálattal foglalkozik. Még nem voltam annál, akihez az időpontot kaptam, de ódákat zengnek róla és kifejezetten őt ajánlják, ha ultrahangról van szó.

Az alvási szokásaimon is kénytelen voltam változtatni, sajnos már nem tudok hason aludni, a bal oldalamon kényelmetlen, így marad a jobb, de csak gyűrögetem a párnákat a lábam és a hasam alá, mert kényelmetlen mindenhogy. Ráadásul nyugtalanul is alszom, így az éjszakák azzal telnek, hogy a párnákat pakolgatom jobbra-balra és felijedek minden zajra.

Olvastam Dia korábbi cikkét - „Mit ne vegyél a babának!” -, jókat derültem a popsitörlő-melegítőn és hasonlókon, de annak örültem, hogy a szoptatós párnát nem írta bele. Elérkezettnek láttam az időt, hogy vegyek egyet, mert 3-4 párnát pakolgatni egész éjszaka meglehetősen fárasztó és unalmas. Gondolkoztam rajta, hogy használtan vegyek-e, de ahogy az árakat nézegettem például az aukciós oldalakon, ami kicsit jobb minőségű és nem agyonhasznált, nagyjából hasonló áron futnak, mint a vadiújak. Amúgy is kicsit ódzkodtam tőle, hogy használtat vegyek, ki tudja, hogy ki, mire és hogy használta... Végül kiválasztottam egy sárga méhecskés-macis huzatú párnát, majd gondolkodás és Mr. Mimi engedélye nélkül megrendeltem. Már csak napok választanak el a kényelmes alvástól –remélem,- és napközben a derekam támasztására is tökéletes lesz.

Tudtátok, hogy létezik aromaterápiás szoptatós párna is? Természetesen jóval drágább, mint a hagyományos töltetű és szagtalan párna, de kellemes lehet például egy citromfű illatú párnát szorongatva elaludni. Bár a baba szempontjából azért vannak kétségeim, hogy mennyire tesz neki jót egy erősebb aromájú párna, ráadásul pont evés és alvás közben.

Nincsenek egyébként komoly fenntartásaim a használt ruhákkal vagy tárgyakkal kapcsolatban, de azért vannak olyan dolgok, amiből szerintem jobb, ha rászán az ember kicsit nagyobb összeget, például garancia vagy higiénia szempontból is.

A hétvégén ellátogattunk egy bababörzére. Most még nem akarunk semmit vásárolni a babának, végül is még a nemét sem tudjuk biztosan és még korainak is tartjuk. Ráadásul ilyenkor még tényleg nem lehet kiszámítani, hogy milyen igényei lesznek a picinek. Ettől függetlenül nehéz tartani magamat, pláne ha valami kifejezetten aranyos, nagyon kulturált és alig használt rugdalózót vagy hálózsákot látok potom 200-500 Ft-ért. Több szempontból is jobbnak tartom a börzéket, mint például az aukciós oldalakat: kézbe tudod venni a kiválasztott terméket, meg tudod nézni, hogy milyen hibái vannak, sőt azt is látod, hogy kitől veszed.

A babát március elejére várjuk, úgyhogy január-februárra már most elkezdek spórolni, és akkor már nem fogom visszafogni magamat. Arra úgyis ott lesz Mr. Mimi.

Mimi

Mimi , 2012. szeptember 14.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 

2012 09 14. 23:28
Szia Mimi!
Képet kérünk a macis-méhecske párnáróll! Cuki lehet!
→ válasz erre
2012 09 21. 19:57
Szia Manguszta!
Bocsi a késői reakcióért, igyekszem majd képet felrakni róla, egyébként MA MEGÉRKEZETT és elképesztően jót szunyáltam vele délután. :)
Mimi
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó