Terhesnapló 4. - Kényelmes alvás, ég veled!

Túl a 21. héten. Ha nem számítom a csípő-és lábfájást, egész jól érzem magamat továbbra is. Próbálok a baba és a saját érdekemben is erőltetni a baloldalon alvást, de sajnos nem igazán bírom sokáig, így hamar a jobb oldalamon kötök ki.

Hiányzik a hason alvás és a végig átaludt éjszaka, mert most abban a fázisban vagyok, amikor már éjszaka többször ki kell mennem mosdóba, utána viszont nem tudok hamar visszaaludni, így általában kialvatlanul ébredek. Azért reménykedtem benne, hogy legalább a harmadik harmadig kényelmesen és nyugodtan tudok aludni, de csak túljutunk ezen is. Egyébként szerintetek lehet háton aludni a várandósság alatt? Mindenhol mást olvasni, még az orvosok sincsenek egyazon véleményen ezzel kapcsolatban.

A csípő-és lábfájás egyébként a kényelmetlen alvópozícióból fakad, amúgy is hajlamos vagyok derékfájásra, de mivel egész éjszaka az oldalamon fekszem, így a csípőm is elég nagy terhelésnek van kitéve, ami pedig kisugároz a lábamba. Masszőr kerestetik kismama-masszázsra!

Az elmúlt 1-2 hétben egyre jobban szugerálom a hasamat, ugyanis szerintem megállt a növésben. Mr. Mimi szerint sem nő előre legalábbis, de meglátása szerint oldalra kezd azért egy kicsit terebélyesedni. Ha már a terebélyesedésnél tartok, az eddigi felszedett kilók száma 2 kg. A diétát még mindig igyekszem betartani, viszont a néhány héttel ezelőtti írásom említett kenyér-probléma még mindig fennáll.

Gépi kenyérrel már nem próbálkozom egyáltalán, a kenyérsütőt elsüllyesztettük jó időre a garázs mélyén. A bolti szénhidrátcsökkentett és teljes kiőrlésű kenyerek közül pedig már az az egy is kezd az általam utált élelmiszerek top listáján szerepelni. Többen bátorítottatok, hogy próbáljak meg sütőben sütni kenyeret, aminek meg is lett az eredménye. Ropogós, vékony héjú, laza belezetű és nem mellesleg kifejezetten szép kenyereket sikerül sütnöm, ami két nap alatt „elpárolog” a konyhában. Az alapanyagokat próbálom variálni, hogy ne unjuk meg túl hamar, pl. az alapliszt mellé, ami diétás, variálom a tönköly-, kukorica-, és graham lisztet, plusz a különböző magvakat és pirított hagymát.

A várandósságom elején olvastam róla, hogy melyik héten milyen kötelező vizsgálatok vannak és örültem neki, hogy a 18-20. hét után ritkulnak az orvos látogatások. Az örömöm sajnos nem tartott sokáig, mert egyrészt rá kellett jönnöm, hogy a táppénzeseknek ugye kéthetente meg kell jelenniük az orvosnál, persze csak a papír miatt, mert vizsgálat az nincs. Ha valaki szülésznőt is fogad és alapból nem a kórházba jár nőgyógyászatra - mert többet kellene utazni és hosszabb a várakozási idő is, hogy bejuss az orvoshoz -, akkor kötelezően meg kell jelennie kórházi rendeléseken is, és persze a 24. héten kötelező labor vizsgálat is van, és a védőnő is 3-4 hetente kötelező program.

Összeírtam előre a naptáramba - mert már nem tudom fejben tartani -, hogy mikor, hová kellene mennem novemberben és azt tapasztaltam, hogy egy hetet leszámítva minden héten 2x-3x is kell valahová mennem, ami a terhességgel kapcsolatos. A jó hír viszont, hogy egy nem kötelező programunk is lesz: két hét múlva megyünk 4D-s ultrahangra, amit már izgatottan várok.

Ha külső változásokat nem is, de belsőket azért tapasztalok mostanában, például érzékenyebb lettem és a türelmemmel sem nagyon szabad játszani senkinek, mert elképesztően gyorsan felkapom a vizet. Néhány napja belefutottam egy nagyobb kiborulásba, ami sírásból és kiabálásból állt részemről, szegény miniMimit sajnáltam is utólag nagyon, ráadásul utána a sírást sem tudtam egyhamar abbahagyni, minden apróságon kifakadtam újra. Utólag egyébként volt, amin én is jót derültem másnap, ugyanis vigasztalhatatlan zokogás tört ki belőlem, mert elfogyott a kedvenc joghurtom és csak egy másik ízesítésű volt itthon, ami sokkal édesebb volt és nem igazán esett jól.

A mélyponton azóta túl vagyok - legalábbis remélem -, összeszedtem magamat és igyekszem mosolyogva a nehézségek elébe menni.

Mimi

Mimi , 2012. november 05.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(6 hozzászólás) 

2012 11 05. 21:39
dia
Én hason alvós voltam terhesség előtt, terhesség alatt átszoktam az oldalamra. A hátamon valahogy nem volt kényelmes...

Amiért nem ajánlják sokan a háton alvást, az az, hogy állítólag a nagy méretű méh és a magzat ilyenkor elnyomják a hasi ütőeret. Hogy ez igaz vagy sem, azt ne is firtassuk, mindenesetre az tuti, hogy soha ezelőtt ennyi tilalom nem volt, mint mostanság, aztán mégse halt ki az emberiség. Arról nem beszélve, hogy ki az a szuperhős, aki képes a legmélyebb REM fázisában azt kontrollálgatni, hogy épp milyen testhelyzetben fekszik?:)
→ válasz erre
2012 11 08. 15:05
Sziasztok,

Kedves Telokin, köszi, hogy hűséges olvasóm vagy, jó érzés olvasni, hogy valaki mindig nyomon követ. :) Próbálkozom a háton alvással, sikerült azért megnyugtatnotok, de sajnos a sem kényelmes túl sokáig, de legalább tehermentesíti a csípőm egy kis időre.

Zsuzska köszi a tippet, az a helyzet, hogy nagyon élvezem a dagasztás részét, az benne a legjobb, így azt nem engedem át se gépnek, se senkinek.

Guera én a szopipárnámmal próbálom kitámasztani a lábaimat, de sajna még az sem elég.. :(

Dia én nagyon jól tudom kontrollálni magamaat alvás közben, sőt parancsra is tudok pisilni! :) Elképesztően fegyelmezett tudok lenni éjjel-nappal! :D Akkor én most superwoman vagyok?! Mond, hogy IGEN!! :)
Amúgy sok tilalommal én sem foglalkozom, pl evésnél sem csinálok belőle ügyet, ha valami tiltólistás és mégis majd meg veszek érte, kis mennyiségben szerintem nagyon kevés dolog lehet tényleg ártalmas.

→ válasz erre
2012 11 08. 16:31
dia
@mimi08: IGEN!:) (Remélem, most boldoggá tettelek!:))
→ válasz erre
Összes hozzászólás (6) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó