Terhesnapló 5. – Mindenhol kisruhák száradnak

Mindenhol kisruhák száradnak, mindenhol, ahol csak lehetséges. Az első mosós napunkat elmosta az eső, de már jót tett a környéknek az a kis hidegfront. De így két nappal később végre elég gyorsan száradnak a ruhák.

Az első napon, mikor csak a válogatással telt a nap rájöttünk, hogy atya-úr-isten, ennyi ruhánk van? 50-es mérettől 68-as méretig hagytam elöl a ruhákat, azokat mossuk és vasaljuk. Bár eredetileg nagyon a vasalás ellen voltam, később rá kellett jönnöm: ez bizony az a bizonyos szükséges rossz.

És hogy sikerült rájönnöm? Kibontottam egy zsák ruhát, aminek olyan cigiszaga volt, hogy az valami borzalmas. Az így bio-úgy bio mosás - először ezt a lehetőséget terveztem - helyett választottam inkább egy jófajta babamosószert.

Öblítésnek ecetet használok, így az illata is jó lesz a kisruháknak és az ecettel tuti kiveszem a maradék mosószert is a szálak közül. Ahogy írom a naplót, baloldalra nézve az immáron beágyazott és letakart kiságyban, míg jobbra nézve az ágyamon is apró, vasalásra váró ruhák tornyosulnak.

A hét a készülődéssel telik. Ha összejön, vasárnapra minden el lesz pakolva, a csomagjaim is menetre készen várnak majd, és addigra már a baba hazahozós ruháit is összekészítem. Van egy olyan érzésem, hogy Koppány Szűz jegyű lesz, nem mintha ez valamit feltétlen számítana, de öcsém is ebben a jegyben született és annak ellenére, hogy rengeteg „csatánk” volt, nem zavarna, ha kicsit hasonlítana rá.

Múlt hét végén megvolt az utolsó intimtorna órám, így már csak a gyakorlás vár rám a szülésre felkészüléshez. Már az első órán éreztem, hogy segített, és úgy gondolom, ha ez a nagy rohanás, pakolás elmúlik, akkor az alapos gyakorlással sokat érhetek el a segítségével.

Még egy dolgot kell gyakorolnom: megérkezett az első karikás Lujzus-féle hordozó kendőm. Nem egy bonyolult feladat a karikás kendő használata, nem kell kötéseket tanulgatnom, nyugodtan használható újszülött piciknél is, de azért érdemes a kötését begyakorolni.

Mondjuk azt gondolhattam volna, hogy egy plüssmacival nem éppen élethűen gyakorolható. Ja és ha már a plüssállatoknál tartunk: hogy nekem abból is mennyi van! Koppit elárasztom majd rendesen velük. Múlt héten 5-6 mosással végeztem csak a plüssökkel, amikre már rendesen ráfért a mosás.

Üdvözletem mindenkinek a betöltött 34. hétről!

Csumpi

Csumpi , 2013. augusztus 23.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó