Terhesnapló10 - Liza: A csík, az csík…! (3. hét)

Hétfő reggel újra egy halovány csíkkal találkoztam a tesztet szorongatva. Korábban sosem produkált ilyet ez a terhességi teszt, pedig az elmúlt 3 évben előfordult néhányszor, hogy aggódva elvégeztem egyet. Tehát minden jel arra mutatott, hogy állapotos vagyok, legfeljebb csak még igen korai szakaszában. 

Munka után elmentem egy gyógyszertárba azzal az eltökélt szándékkal, hogy egy drágább és érzékenyebb tesztet vásároljak. A gyógyszerész nem volt túl felkészült, és a létező két tesztből nem tudta megmondani, hogy melyik lenne eléggé érzékeny ahhoz, hogy eloszlathassa a kétségeimet, végül a másik ablaknál álló terhes hölgy átkiáltott, hogy a rózsaszín színűt válasszam, mert neki az már többször bejött. Tekintve a nagy hasát, hittem neki.smiley
 
Borzasztóan izgatott voltam másnap reggelig, és nagyon türelmetlen. Nem mertem elpuskázni a lehetőséget, hogy a reggeli vizeletből mutassam ki a terhességet, mivel akkor a legerősebb a hcg koncentráció, amit a teszt érzékel. Végül eljött a reggel és nagy boldogan rohantam ki a fürdőszobába. Bemártottam a tesztet, letettem a mosdókagyló szélére és várakoztam. Gondoltam, majd 1-2 perc múlva történik valami, de körülbelül 10 másodperc múlva kirajzolódott egy erős, vastag csík a kontroll csík mellett. Felsikkantottam boldogságomban és rohantam be páromat felkelteni, hogy közöljem vele a nagy hírt: Kisbabánk lesz!
Pozitív terhességi teszt
Az egész hét ennek izgalmában telt és a hét közepétől kb. a rosszullétek is elkezdődtek. Furcsáltam is mert elvileg csak a 2-3. hónapban jellemző a hányinger. Mivel előző hét csütörtökén még nem tudtam, hogy állapotos vagyok, de nagyon készültem rá, kértem beutalót vérvételre, hogy a családomra jellemző pajzsmirigyemet megvizsgáltassam. A vérkép eredményéhez 1 hétre volt szükség, ezért pénteken elmentem a háziorvoshoz. Ő elmondta, hogy minden rendben, de érdemes egy nőgyógyásznak megmutatni a pajzsmirigy termelésemről árulkodó TSH szintemet, mivel úgy tűnik, alacsonyabb a pajzsmirigy termelésem, mint kellene. Viszont nagyon gratulált ahhoz, hogy sikerült teherbe esnem, mivel ilyen szint mellett általában nem lehet.
 
Addig izgattam magam ezen a pajzsmirigy dolgon, míg bejelentkeztem egy magán nőgyógyászati rendelésre, akik hajlandók voltak szombat délelőtt fogadni. A nőgyógyász megvizsgált, és mindent rendben talált. 3 hetesre tippelte az állapotomat, mivel még csak a petezsákot látta az ultrahangon, ami alig volt 5mm, szép szabályos körvonala volt. Érdekes látvány volt. 3 hét múlva már lesz szívhang, ezzel búcsúztunk el, és megnyugtatott, hogy mindent csak csináljak úgy, ahogy eddig, nem kell különösebben óvakodnom a mozgástól, az emeléstől, csupán a káros szenvedélyektől és a stressztől. Nagyon békésen jöttem el.
Liza , 2016. szeptember 20.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2016 09 24. 21:09
Gratulálok! :)
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?