Terhesnapló10 - Liza: Már nem csak magamért felelek (6. hét) A vitaminok ereje

A tény, hogy egy emberi lény fejlődik ki a pocakomban hihetetlen és ijesztő is egyben. Én vagyok az alapanyag, ha rossz alapanyag vagyok, akkor károsodhat a kicsi, de mégis mitől lehetek jó alapanyag?

Én kávéztam és dohányoztam rengeteget az elmúlt 8-10 évemben, ezért egy ideje már foglalkoztam azzal, hogy csökkentsem a káros szenvedélyeimet. A cigit pár héttel az előtt hogy megtudtam, terhes vagyok napi 2-3 szálra csökkentettem, így nem volt nehéz teljesen abbahagyni, amikor nyilvánvalóvá vált számomra az áldott állapot. Bár sok orvosnak az a véleménye, hogy inkább szívjunk el pár szálat vagy igyunk meg egy kevés kávét, nehogy az elvonási tünetek vagy a székrekedés ártson a picinek, én nem kívántam sem a kávét sem a cigit, szóval ezektől megkímélem az aprócska lényt, aki bennem fejlődik.

Rengeteg könyv, cikk és fórum értekezik arról, hogy az úgynevezett terhes vitaminkészítményekre szükségünk van-e a terhesség alatt. Rémtörténeteket olvashatunk a jód hiány okozta bugyuta gyerekekről és a folsavhiányos nyitott gerinccel születő gyermekekről. Én teljesen belekavarodtam, mert szinte minden második cikk, minden második ember mást mond. Gyakorlatilag 50% állítja, hogy terhesség alatt kötelező a vitamin, és a megkérdezettek másik 50%-a állítja azt, hogy felesleges, és hatalmas felfújt babákat és meghízott terhes nőket eredményez a sok terhesvitamin készítmény.

Végül úgy döntöttem, hogy el kezdek szedni egy terheseknek összeállított vitaminkészítményt, mert a nyitott gerinc és gyenge agyműködés még mindig rosszabbul hangzik, mint a nagy baba, én meg majd leadom a kilókat.

Liza , 2016. november 15.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?