Terhesnapló10 - Liza: Orvosvadászat (5. hét)

Már az egész családunk azzal foglalkozik, hogy hol szüljek, milyen orvosnál és milyen kórházban. A párom nagyon félt a fertőzésveszélytől, és valljuk be, a mai közkórházak küzdenek is az anyagi nehézségeikkel. Sok rémhír kering, és mi teljesen tanácstalanok vagyunk. Nem akarunk túlzásokba esni, de egy életre szóló hibát sem akarunk elkövetni.

Én egészen addig nem paráztam ezen, amíg a családom nagy része nem kezdett azon vitatkozni, hogy a közkórház és a magán kórházak közti különbséget megéri-e megfizetni. Általában bízom az orvosokban, és sosem hisztizem azon, hogy mi bajom van, amíg ki nem mutatta a diagnosztika. Nem keresek neten tünetekre betegségeket, és nem döntöm el orvos nélkül, hogy mi bajom van. Csak természetes gyógymódok után szoktam olvasni, mert gyógynövényekről sosem elég olvasni, annyi féle jó módszer van.


Számolgattunk, számolgattunk, és kiderült, hogy a terhesgondozás összességében annyiba kerül, mint egy magán kórház terhesgondozási csomagja, csak épp alkalmanként, vizsgálatonként, hetente fizeti ki az ember. Tulajdonképpen maga a szülés, aminek költségeiben nagy különbség van, mert egy magán kórházban körülbelül dupla vagy tripla annyi összegbe kerül a szülés, mint a közkórházban a választott orvossal. 


A magán kórház engem azért nyugtatna meg, mert azt gondolom, hogy kevésbé leterheltek és jól megfizetettek az orvosok.  Én borzasztóan sajnálom azokat a szakmájukba egyébként zseni orvosokat, akiket a közpénz nem tart el rendesen, és mindenféle csúsztatott pénzekből kell megéljenek. Ez szerintem igen kimerítő lehet. Továbbá vonzó, ha egy meghitt szobában tölthetjük el a szülés és az az utáni 3 napot a családommal, ez valóban luxus, de talán megérné.


Végül úgy döntöttünk, hogy az egyik legkedveltebb közkórházat választjuk, annak egy javasolt orvosát, és elmegyünk a kórház szülészeti osztályának nyílt napjára, amikor meg lehet nézni a körülményeket. Utána még mindig dönthetünk másként, ráadásul itt lehet külön szobát bérelni. Ehhez az orvoshoz bejelentkeztünk és meglátjuk, hogy meglesz-e a személyes szimpátia. Valamiért én nem aggódom annyira azon, hogy szeretni fog-e engem az orvosom. Nem szeretni kell, hanem egészséges babát kell közösen világra hoznunk, ehhez tiszta és logikus gondolkodás és szakértelem kell. És a párom ott lesz velem, mellette nem félek senkitől, az ő társaságában senki sem mer velem goromba lenni, hiszen ő mindenkit kedvesen, de jó modorra késztet. smiley

 

Liza , 2016. október 01.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó