Bababörzék

Első gyermekét váró kismamaként leggyakrabban újonnan, boltból vásárolva szerezzük be a babakelengyét, vagy az ismeretségi körünkből, családból öröklünk meg sok mindent. Pedig van más lehetőség is, ami a későbbiek során még nagyobb fontossággal fog bírni: a babaruha-börzék!

Mert nem mindegy, hogy a már megszületett csöppség ruhatárára és egyéb felszereléseire mennyit költünk. Hiszen az első életévében jószerével két- vagy háromhavonta cserélhetjük le a baba szekrényének teljes tartalmát, olyan tempóban növekednek. Ez pedig elég jelentős mértékben megterhelheti a család egyébként is nehézségekkel küszködő kasszáját – főleg, ha új, bolti ruházatban és felszerelésekben gondolkodunk.

A művelődési házakban, könyvtárakban országszerte rendeznek havi vagy kéthavi rendszerességgel bababörzéket. Ezeken a börzéken általában anyukák árusítják saját csemetéik kinőtt – így használt -, de jó állapotú ruházatát és egyéb használati tárgyait. Amelyeknek egy baba esetében esélyük sincs rongyosra kopni. Érdemes betérni ezekre a rendezvényekre és legalább körbenézni, hiszen a látogatók számára teljesen ingyenesek.

Ha pedig otthon már hegyekben állnak a kinőtt ruhácskák, cipők, mi magunk is bérelhetünk egy asztalt egy ilyen rendezvényen, ahol aztán más anyukák szabadíthatnak meg a számunkra már feleslegessé vált daraboktól. Így tulajdonképpen a gyerek ruhatárára költött pénz egy (jókora) részét vissza is lehet nyerni, vagy a következő méretbe lehet forgatni, ha netán a baba kinőné.

A babaruha-börzék mellett sok helyen rendeznek babaruha-vásárokat is: ezeken többnyire kereskedőktől vásárolhatnak a látogatók kedvezményes áron használt vagy új termékeket.

A Babaneten a Börzefigyelőben  több város és település bababörzéit és babaruha-vásárait is megtalálhatjátok – és természetesen a budapestiek sem maradhatnak le a havi csoportosítású listákról.

Ha tudtok olyan babaruhabörzéről, ami nincs a Babanet Börzefigyelőjében, küldjétek el nekünk a következő adatokkal: helyszín neve, teljes címe, börze dátuma, kezdete és vége, és a börze szervezőjének telefonszáma.

Babaruha-börzék és vásárok »

X
EZT MÁR OLVASTAD?