Adamik Zsolt: Bibedombi szörnyhatározó

Bibedombi szörnyhatározó

És egy másik Év gyermekkönyve díjas kötet: idén Hanga Réka lett a legjobb gyerekkönyv-illusztrátor a Bibedombi szörnyhatározóval. Az elmúlt év amúgy is Adamik Zsolt nagy menetelése volt, hiszen két nagyszerű könyvet is kiadott. A másik, az Ördögbőr grófja végtelenül szórakoztató "belépőszintű" ifjúsági kalandregény gyerekeknek, a Bibedombi szörnyhatározó pedig belépőszintű enciklopédia. 

 

A cím nem hazudik, valóban kézikönyvről van szó, a szörnyvilág kis Brehmjéről. Szépen, ABC-sorrendben sorakoznak egymás után a legszörnyűbb szörnyek rövid tudományos leírásai: szerepel itt a vérzsiráf, a búmanó, a hüjeti és mág sorolhatnánk. Egyedül a betűfakó szörnyekről nem tudhatunk meg semmit, mert azok sajnos felfalták a saját szócikküket.

Adamik rengeteg humorral, kedvességgel és közvetlenséggel építi fel Bibedomb rettenetes szörnyvilágát. Igazi együttrötyögős könyv, felszabadító élmény olvasni, és talán a lefekvés utáni sötétbenfélős feszültséget is oldja egy kicsit. Mert amin nevetünk, attól nem félünk, és ezt a nagy igazságot mi szülők gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni. Adamik Aranyvackor-díjas szörnyhatározója a gyerekeken kívül minket is segít, hogy újra és újra az eszünkbe jusson.

 

Adamik Zsolt: Bibedombi szörnyhatározó

Cerkabella Kiadó, 2014

2990 Ft

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó