Szendi Gábor: Isten az agyban

Isten az agyban

Elõzõ nagysikerû könyve után, melyben a nõket boncolgatta – a szó átvitt értelmén is túl -, Szendi ebben a kötetben az emberek hitét vette szemügyre a górcsõ alatt. Bevallottan nem célja vitatkozni Isten létével vagy nemlétével, õ csak a hit, a megvilágosodás élményének az emberben zajló hátterére volt kíváncsi. Hiszen, ahogy a könyv borítóján is olvasható, a csodák olykor magában az emberben rejlenek.

Mi történik az agyunkban, ebben a bonyolult, összetett, érzékeny és csodás szerkezetben, mikor hirtelen megtérést, jelenlétérzést élünk meg? Lehet-e mesterségesen generálni az istenélményt? Milyen hatással van a Föld mágneses tere hitünkre? Miben különbözik a meditációt rendszeresen gyakorlók agya a többi emberétõl? Miképpen reagál agyunk egy halálközeli élményre?

Rengeteg olyan kérdésre található racionális talajon nyugvó válasz, mint a fentiek. S bár meglehet, hogy ennél nagyobb kérdésekre a könyvbõl sem kapunk választ, hívõnek és nem hívõnek egyaránt érdekes, lebilincselõ, gondolkodásra ösztönzõ olvasmányt jelenthet a kötet. (Jaffa Kiadó)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó