Harry Horse: Kisnyuszi elveszett

Kisnyuszi elveszett

Kisnyuszit korán reggel az a gondolat ébreszti: bizony, ma van az Õ születésnapja! Az ágya mellett ott is vár rá egy nagy kupac ajándék, és az ünnepelt tiszteletére az egész család ellátogat a Nyusziparkba is.

Ahol Kisnyuszi kénytelen azzal szembesülni, hogy bizony, hiába lett évei számát tekintve eggyel öregebb, a legtöbb játékhoz még mindig nõnie kell egy picikét. És ahogy az az izgága kisnyuszik esetében lenni szokott, egy óvatlan pillanatban történik egy kisebb gikszer is – Kisnyuszi szem elõl téveszti családját.

Kisnyuszi meséje igényes szöveggel mutatja be a történetet, a rajzok pedig részletgazdag, élénk színekkel, olykor egy-egy különlegesebb perspektíva mentén szólnak a gyerekekhez. Ami miatt különösen remek ez a mese: pontosan az a fajta történet, amit a szülõk akár a saját gyerekükrõl is mesélhetnének egy este, amivel a gyereknek igazán könnyû azonosulnia.

Bölcsõdés és kisóvodás porontyok könyvespolcára ajánlom – mondjuk, a Télapó puttonyából vagy a Karácsonyfa alól az egyik csomagból.

(General Press, 2010)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?