Görbe Éva: Koraszülött a családban

Koraszülött a családban

Jelen könyv elsõsorban a koraszülöttet szülõ édesanyáknak íródott. Azokról a tapasztalatokról szól, amelyek segítenek a veszélyek, szövõdmények megelõzésében és ellátásában. Azoknak a betegségeknek a kivédésérõl, amelyek tünetei gondos odafigyeléssel idõben felismerhetõk. A koraszülés megindulásának anyai és magzati okai egyaránt lehetnek, de a pontos ok sok esetben nem ismert. A koraszülõ nõk legalább felében nem mutatható ki kockázati tényezõ, mégis sok várandós nõnél fennáll a koraszülés reális esélye. A kismamák megfelelõ felvilágosítás hiányában nem érzik a koraszülöttséggel járó szövõdmények kialakulásának veszélyét. A könyv nagy tapasztalatú szerzõje a legnagyobb forgalmú hazai szülészeti és intenzív koraszülött-ellátó klinika docense.
Részletek a tartalomból: A megszületés percei; Melyik koraszülött életképes?; A koraszülés: hol és milyen módon történjék a koraszülés?; Szállítás a szülés elõtt és után; A koraszülött: az éretlenség és következményei; Milyen a születés utáni állapot?; Mi történik a koraszülött osztályon?; Az intenzív ellátás összetevõi; Ápolási feladatok; A táplálás módjai; Melyek a koraszülött hazaadásának feltételei?; Mit tartalmaz és kinek szól a zárójelentés?; Anyagcsere-szûrõvizsgálatok; Védõoltások; Légzésfigyelõ monitor; Követéses vizsgálat, a koraszülött hazaadás utáni ellenõrzése; Beilleszkedés a családba; Az elsõ év eseményei.
A színes fotókkal gazdagon illusztrált, hiánypótló könyvet nemcsak a leendõ és már szült édesanyák, hanem a gyermekét szeretõ, sorsáért aggódó, többi családtag, valamint védõnõk és csecsemõápolók is haszonnal forgathatják.
(White Golden Book)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?