Bátky András: Pipogya, a budapesti medve Városi Esõ Sanyarú Tél

Pipogya, a budapesti medve

Akárki akármit mondjon: az állatok köztünk élnek! Itt, Budapesten, éppen most. Lehet, hogy nem is tudtunk róla, és épp egy viháncoló tigris mellett cipeltük el a hétvégi nagybevásárlás szatyrait, vagy egy búskomor medvebocs mellett vonszoltuk az óvoda felé a még álomittas gyereket.

Hogy nem láttuk õket? Az csak természetes, hiszen évszázadok óta láthatatlanok, hála az emberek magatartásának. Ám Pipogya, a kicsit unatkozó medvebocs egyszercsak arra lesz figyelmes, hogy valaki igenis észrevette. Aztán még valaki, sõt, egyre többen. És általában a gyerekek. Barátaival elhatározzák, utánajárnak, miért váltak láthatóvá egyes emberek számára, míg mások továbbra sem sejtik, hogy köztünk élnek.

Bátky András története szórakoztató, izgalmas, és kellõen fordulatos ahhoz, hogy a gyerek újra és újra hallani akarja - lehetõleg az egész mesét egyetlen este alatt. Nagyobb gyerekeket pedig garantáltan a fotelbe szögez, míg az utolsó betûig kiolvassák.

Gyöngyösi Adrienn rajzai pedig csak még izgalmasabbá teszik a könyvet, a modern, színes, vicces képek további bújnivalót adnak a gyerekeknek. Óvodáskortól kisiskolás korig bátran adható bármelyik gyerek kezébe. (Pagony Kiadó)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?