Ikrek két apától

Ikrek két apától
2003.01.16

Orvosi szenzáció foglalkoztatja a horvát fõvárost.

 Mint kiderült, egy 23 éves egyetemista lány, M. B. fél évvel ezelõtt két apától származó ikerpárt szült. Korábban egyik apával sem volt intim kapcsolatban, a 23 éves K. K.-t ugyan régebbrõl ismerte, a 21 éves D. T.-vel viszont egy 30 személyes házibulin találkozott elõször, ahol állítólag az alkohol hatására kerültek a hálószobába, és mindhárman az ágyban találták magukat.

M. B. különben szigorú erkölcsû keresztény családban nõtt fel, melyben a szexuális szabadosság ismeretlen fogalom volt. Egy hónappal a buli után már mutatkoztak a következmények, és a szigorúan nevelt lánynál a magzatelhajtás nem jöhetett számításba. Ennél is nagyobb problémának tûnt, hogy a hajadonnak egyidejûleg két fiatalemberrel volt kapcsolata, és fogalma sem volt arról, melyikük lehet a gyermeke apja.

Az ikrek születése után M. B. apjával és a gyerekekkel egy külföldi klinikára utazott, hogy megállapítsák az apa kilétét. A DNS-analízisbõl kitûnt, hogy az ikreknek két apjuk van. Az orvosi szakirodalom eddig tíz hasonló esetet tart nyilván.

 

Forrás: Népszabadság

 
X
EZT MÁR OLVASTAD?