#baba#anya

Így készíts cuki nyuszis dekort 3 hozzávalóból pár perc alatt az ovisoddal

Hamarosan itt a húsvét, az óvodában pedig már biztosan hangolódnak a kicsikkel az ünnepre a pedagógusok. Épp ezért itt az ideje, hogy az otthonotokat is újra „birtokba vegyék” a hímes tojásos, húsvéti nyuszis dekorációk! Ugye nektek is azok a legkedvesebb díszítések, amiket a gyermeketekkel közösen készítetek el? Ha így van, akkor idén sem kell, hogy elmaradjon ez a közös kis kedvcsináló készülődés, még akkor sem, ha valamiért most nem sok időt tudtok szánni rá. Olyan egyszerű és kedves dekor-ötlettel készültünk nektek, amit mindössze 3 „nagyobb” hozzávalóból össze tudtok dobni, és amit igen sokrétűen tudtok használni akár dekorációs célokra, akár kézzel készített ajándék gyanánt.


Mi kell hozzá?

# néhány színes papírlap (de lehet sima is, ha a gyerkőc szeretné kiszínezni)
# egy kevés gombóccá gyúrható vatta (vattapamacs)
# általános ragasztó
# ceruza vagy toll a körülrajzoláshoz
# olló
# két különböző méretű kör alakú sablon (például egy kisebb és egy nagyobb kerek henger alakú pohár)

Így készítsd el!

1. lépés:

A papír egyik oldalára rajzolj fel egymás tetejére két karikát úgy, hogy kirajzolódjon a nyuszi teste. A feje búbjára jöhet két nagy méretű fül. Ha ezzel megvagy, vágd körbe az így elkészült rajzot. Ha több nyuszit is szeretnél készíteni, az elsőt használhatod sablonnak is: rajzold körbe annyiszor, ahány nyúlra szükséged van.

2. lépés:

Ha megvannak a nyuszkók, kend be a popsijukat egy kis ragasztóval, majd mindegyikre nyomj egy-egy pici vattagombócot. Tarts így pár másodpercig, hogy biztosan jól odaragadjon. Tipp: ha a vattát pazarlásnak érzed és inkább más alapanyag után néznél, jó ötlet lehet fonalból kis pompomokat készíteni, így még tartósabb lehet a díszed. Most már úgy kell kinézniük a nyusziknak, mintha neked háttal csücsülnének a fűben.

3. lépés:

Kész is vagy, már csak az utolsó simítások vannak hátra! Lógasd fel a nyuszikat függődísznek, tedd ki őket egy parafatáblára, vagy készíts belőlük húsvéti üdvözlőlapot a nagyiknak, rokonoknak, barátoknak úgy, hogy egy másik színes lapra ragasztod a tapsifüleseket!

Ugye milyen jó móka volt? Ha tetszett az ötlet és ha szívesen megosztanád velünk, hogy nálatok milyenek lettek a kicsikkel közösen készített húsvéti nyuszi dekorok, töltsétek fel a képeket a Facebook-posztunk alá kommentben, vagy jelöljétek meg az @oviblog_babanet oldalát az Instagram bejegyzésetekben.

Mindenkinek kellemes húsvétvárást, jó készülődést kívánunk!

K.V., 2022. április 09.

 
 
 
Címkék:  

oviblog

X
EZT MÁR OLVASTAD?