Pofonegyszerű fagyik (jégpálcák) házilag
Ebben a melegben nem csoda, hogy a gyerekek mindig valami hideg finomság után ácsingóznak, a fagyizás pedig nem éppen olcsó móka már - számoljunk egy 5 fős családdal és fejenként két gombóc fagyival, 2000-2500 Ft-ba kerül nagyjából, ezért is illetve azért, hogy kb. tudjuk, mit fogyaszt a gyermek, magunk is előállíthatunk különböző fagyi-szerűségeket, mondjuk jégpálcákat.
Hogy miből készítsük? Szörpből, gyümölcsléből, smoothie-ból: mindhárom kiváló alapanyag, ízlésünknek megfelelően adagolva, keverve és főleg a gyereke szájízének megfelelően. Amire érdemes figyelni, az az, hogy a fagyasztás során valamennyire elveszik az édes íz, tehát valamilyen édesítővel, több szörppel lehet, hogy nem árt rásegíteni (gyerekfüggő, de sokan inkább az édesebb ízvilágot kedvelik, ismerjük jól a helyzetet...).
Egész kis gyümölcsdarabokkal színben, ízvilágban is jól feldobható egy ilyen pálcikás jégfagyi, esetleg kis csokidarabok is kerülhetnek bele.
Formát szerencsére sokfélét találunk, az Ikeában pálcás- és szilikonforma is kapható épp, a nyár elején az egyeurós boltok, a nagyobb abc-k is előszeretettel forgalmazzák.
Filléres édesség, amit a nagyobbacska gyerekek is tudnak készíteni (hiszen csak bele kell önteni a folyadékot a formákba).
bambina, 2015. június 10.