Krémes karfiollal rakott csirkemell fokhagymás, kapros répával

Időtartam: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Krémes karfiollal rakott csirkemell fokhagymás, kapros répával

Hozzávalók:

pár ek. kókuszolaj vagy zsír
60 dkg csirkemellfilé szeletekre vágva
só, bors
1 nagy fej karfiol
 +
a mártáshoz:
2,5 dl paleo tej
3 tojássárágja 
1 csapott tk. szentjánoskenyérmag liszt
(konjacliszt vagy útifűmaghéj is jó helyette)
só, bors
1/2 tk. fokhagymagranulátum (adalékmentes) 
3-5 dkg reszelt parmezán (opcionális, csak, ha eszel sajtot)

A körethez: 
2-3 ek. kókuszolaj vagy zsír
40 dkg sárgarépa
3 gerezd fokhagyma zúzva
1 kis csokor kapor (vagy más zöldfűszer)
só,bors
1-2 ek. citromlé (opcionális)

 

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira és enyhén sós vízben főzd 4-5 percig, majd szűrd le. A csirkemellfiléket vágd vékony szeletekre, sózd, borozd és serpenyőben kevés olajon vagy zsíron mindkét oldalát süsd meg, 2-3 perc elég egy oldalnak, de attól is függ milyen vastagra vágtad a húst. A hús szeleteket fektesd egy nagyogg jénaiba egymás mellé. A karfiol rózsákat végd félbe vagy vastagabb szeletekre és pakolda hús tetejére. A paleo tejet keverd csomómentesre a tojássárgájával és a liszttel, alacsony lángon kevergetve sűrítsd be, majd sózd, borsozd, és ízesítsd fokhagyma granulátummal. Öntsd a karfiol tetejére egyenletesen, ha eszel sajtot, akkor szórd meg pár deka parmezánnal és told forró sütőbe. Ha van felső grill funkciód, akkor használd azt, pirítsd a tetejét szép aranysárgára. A répákat mosd meg, én nem hámoztam meg őket, de lehet. A kisebbeket hagyd egészben, a nagyobbakat vádg félbe, negyedbe hosszában és enyhén sós vízben főzd meg puhára, de ne főljön szét. Szűrd le, majd forró olajon vagy zsíron egy serpenyőben pirítsd át az egészet. Sózd, borsozd, nyomd rá a fokhagymát, és keverd össze az apróra vágott kaporral.

Forrás: Troll a konyhámban


X
EZT MÁR OLVASTAD?