#baba#anya

Gyümölcsfagylalt

Tombol a nyár, mi sem hűsítőbb, mint egy jó kis jeges finomság a fagyasztóból… Mégis vigyázz! Elég, ha a babócád csak egyszer belenyal a fagylaltodba máris garantáltan függővé fog válni! Én is baromira szeretek fagyit nyalni ezért a kisbabám hamar megtanulta kiabálni, hogy „SZAGYI”, hiába szajkóztam, hogy ez a mamié…                                                                                                                                

 Valahogy így történt, és a véletlenek összjátékának köszönhetően, hogy találtam egy fagyiformát a százforintosba (kemény 590 forintért), és megfogadtam, hogy gyártok egy jégkrémnek csúfolható szuperegészséges gyümölcsös desszertet a kislányomnak. Ám ez olyannyira jól sikerült és marha gyorsan is, hogy azóta szívesen készítjük és nyaljuk, ahelyett, hogy elrohannánk a boltba vagy a cukiba egy tejmentes darabért. 

Időtartam: 10 perc
Nehézségi fok: 1
Gyümölcsfagylalt

Hozzávalók:

  • Két marék eper (vagy málna, vagy ananász, vagy barack vagy… )
  • cukor, méz ízlés szerint, 
  • tej, vagy növényi tej ízlés szerint vagy pici víz

 

Elkészítés:

Egy turmixgépbe beledobod a megmosott, megpucolt és felkockázott gyümölcsöket. Ízlés szerint édesíted. És annyi folyadékot (tej, növényi tej, víz) teszel hozzá, hogy összeturmixolva olyan állagú legyen a végeredmény, mint a bolti gyümölcspürék.

Ezeket beleöntöd a fagyiformákba és bedobod a fagyasztóba! Mire felébred a babád az ebéd utáni alvásból, már együtt nyalhatjátok a házifagyit!

Tulajdonképpen ez fagyasztott gyümölcspüré, így a napi gyümölcsbevitelért sem kell majd aggódnod. smiley

Juhász Nóra 


X
EZT MÁR OLVASTAD?