A baba portál - Babanet.hu

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

adottság

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Több helyen és...

Több helyen és sokféle formában olvastam, hogy nincs rossz vagy gyenge minőségű anyatej. Mégis aggódom a tejem minősége miatt. Szoptatás után, a tej mennyiségének növelése céljából lefejem a maradékot, majd hűtőben tárolom. 4-5 óra elteltével a tej állaga két, jól elkülöníthető részre válik szét. A tetején egy zsíros, alul pedig egy nagyon híg, szinte átlátszó vizes részre. Azért tartom ezt kórosnak, mert úgy gondolom, hogy a 20-30 perces szopizás után már a hátsó tej marad csak a mellben, ami a szakirodalom szerint táplálóbb. Lehet, hogy az én tejem túl híg?

Válasz

Amit leírsz az anyatejről, az teljesen normális jelenség: fölül kiválik a zsír, alul a savó. Az anyatejben nagyon sok a savófehérje, ami nem fehér, hanem áttetsző, opálos. Vagyis nem látszik - de ott van. teljesen jó a tejed, ne aggódj.

Sződy Judit


X
EZT MÁR OLVASTAD?