Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Kislányom 1 éve allergiás. Minden egyes megfázás alkalmával nagyfokú csalánkiütés jelen ...

Kislányom 1 éve allergiás. Minden egyes megfázás alkalmával nagyfokú csalánkiütés jelenik meg rajta és a szeme is ödémásodik. Azt már megfigyeltük, hogy csak a megfázások alkalmával jön elő az allergia, egyébként tünetmentes. Claritine és Calcimusc hatására van amikor elmúlik, viszont van hogy csak injekció hatására./Di-Adreson a./ Viszont volt már hogy ennek hatására is nagyon nehezen múlt el. Arra szeretnék választ kapni, hogy ilyen esetben létrejöhet-e anafilaxiás sokk, és hogy van-e esélyünk arra hogy esetleg úgymond kinövi a kisgyerek. Sok orvos látta már a gyermeket de eddig még nem derült ki hogy esetleg mi okozza a tüneteket.

Válasz

A választ hátulról kezdeném: ilyen esetben nem szokott létrejönni anafilaxiás shock.
Az egyebekről: azt bizonyára már végiggondolták, hogy a tünetekben nem játszik-e szerepet esetleg gyógyszer. (pl olyan, amit nem is igazán tartanak annak, kiegészítő szerek, reklámozott csodaszerek) Ha ez kizárható, akkor szóbajön az a helyzet, hogy éppen a fertőzés illetve az annak kapcsán létrejövő, nem igazán megfogható noxák okozzák az allergiás reakciót.
Az allergiás reakciók tulajdonsága, hogy nem egy ütemben zajlanak, a bőrjelenségek jönnek-mennek, a duzzanat itt-ott kialakul, majd csökken, esetleg másutt újra fellép. Közvetlen veszélyt a légutakban kialakuló duzzanat illetve valóban az anafilaxiás reakció jelenti.
De van olyan betegség is, aminél a fertőzés tulajdonképpen csak provokáló tényező. Van-e esetleg a családban hasonló történet?
Ugyancsak lehet vizsgálni az allergiás készséget, laboratóriumi módszerekkel.
Az hogy kinőhető-e ez az állapot, csak akkor derülhet ki, ha tudjuk, miről van szó. És ugyancsak akkor lehet esetleges kezelésről gondolkodni.
Dr. Péter György
2003.12.282002.07.19

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó