Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Szeretném megtudni, hogy mit lehet tudni a gyermekeknél jelentkező víruskiütésről? Én ...

Szeretném megtudni, hogy mit lehet tudni a gyermekeknél jelentkező víruskiütésről? Én annyit tudok róla, hogy a betegség 4-6 hétig tart, és piros hólyagos kiütésekkel jár, és tavasszal és koraősszel jelentkezik többnyire.

Válasz

Nem tudom pontosan értelmezni a kérdését. 
Két irányban lehet elindulni: egyrészt vannak olyan fertőző betegségek - jelen esetben vírus eredetűek - amelyeknek bőrtünetei is vannak. Ezek között vannak olyanok melyek jellegzetes klinikai képpel járnak, és egymástól nagy valószínűséggel elkülöníthetők: itt elsősorban, és a hétköznapi gyakorlat alapján a klasszikus fertőző betegségeket értjük: pl. bárányhimlő, rózsahimlő (bár ez utóbbi ellen már oltottak a gyermekek).
Másrészt - és érzésem szerint Ön inkább erre gondol - ismeretes a bőr vírus okozta megbetegedése, amely általában egy nagyobb foltból kiindulva terjed szét, és változatos elhelyezkedésben és alakban, kb. lencsényi vagy annál nagyobb, a bőrből enyhén kiemelkedő bőrjelenségeket okoz.
Ennek gyógyulása valóban 4 - 6 hét, bőrgyógyászati kezelést igényel.
Éppen a kiütéses fertőző betegségek leírása igen nehézkes, a bőrjelenségeket látni kell ahhoz, hogy megfelelő választ lehessen adni az azzal kapcsolatos kérdésekre.
Dr. Péter György

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó