Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

21 hónapos babánál sarjadzó gomba van a belekben. Lehetséges-e gyógyítás homeopátiával ...

21 hónapos babánál sarjadzó gomba van a belekben. Lehetséges-e gyógyítás homeopátiával?

Válasz

A Candidagombák azok a sarjadzógombák, amelyek közül a Candida albicans az, amely a gyermekekben az úgynevezett candidiázist okozza. A szervezetünk normál baktériumflórája gátolja a C. albicans elszaporodását, ezért pl. az antibiotikus kezelések utáni egyensúly megbomlása a sarjadzógombák túlzott elszaporodásához vezethet.
A csecsemők, kisdedek, gyermekek candidiázisa akut vagy krónikus formában, egy körülírt területen (pl. bőrön) vagy az egész szervezetet érintve (pl. a bélrendszerben) jelenhet meg. A bél candidafertőzésére hosszantartó hasmenés lehet jellemző. Kísérheti a pelenkázott területen megjelenő gombás bőrelváltozás és a szájnyálkahártyán látható "szájpenész".
A klinikai tünetek hátterében szerepelhet:
- tartós antibiotikum-kezelés. Ebben az esetben rendezni kell a bélflórát, vagyis biztosítani kell a normál bélbaktériumok visszatelepítését: Lactobacilus acidophylus és bifidus megfelelő formában való beszedésével.
- a szervezet immunvédekezését csökkentő, pl. jelentős súlycsökkenéssel járó, elhúzódó betegségek után. Ekkor a homeopátiás alkati szer adása fokozza az immunvédekezést és a gyógyulás irányában hat. Segítségével a kiújulásokat, a visszaeséseket lehet megakadályozni.
- Kiegészíthetjük a kezelést Echinaceával, amelynek szintén "immunerősítő " hatása van.
- Az akut tüneteknek megfelelő homeopátiás szereket aszerint választjuk, hogy milyen jellegzetességeket mutatnak a kísérő bőr-és nyálkahártyatünetek és pl. a hasmenés.
- Gyereknél a kiegészítő diétás kezelés meggondolandó és soha ne legyen túl szigorú. A manapság felnőtteknél divatos szigorú Candida-diéták a fejlődésben lévő gyermeki szervezet érdekeit NEM szolgálják. Meggondolandó azonban a gyermek étrendjének hozzáértővel (táplálkozási szakember) való megbeszélése: mennyi cukrot, édességet, tejterméket, tojást és finomított gabonafélét fogyaszt.
(Bizonyos betegségek hátterében állhat klinikai tünetekkel járó makacs candidiázis - a mellékvese, a pajzsmirigy csökkent működése, immunhiányos állapotok - ezeket a kezelések megkezdése előtt mindig tisztázni kell!)
Dr. Lengyel Boglárka
http://www.extra.hu/bogidr/

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó