Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Kislányomnál januárban diagnosztizálták az ekcémát. Január óta 2-3 hetente "magánb ...

Kislányomnál januárban diagnosztizálták az ekcémát. Január óta 2-3 hetente "magánban" járunk ellenőrzésre. A bőrét naponta kenem fürdés után a felírt krémmel, azonban a lábujján csúnya berepedezések vannak, amire már a második féle krémet használjuk eredménytelenül. A helyzet egyre rosszabb már a kéz ujjain is megjelentek a repedések, amik fájnak, sokszor fogni sem tud. Kislányom 3 éves lesz, a doktornő szerint egyetlen megoldás a mandula kivétel, viszont a gyermekorvos ellene van.
A kérdésem :hogyan döntsek a mandulával kapcsolatban és van e valami hatásos krém ami igazán használ? (Gyakran dunsztolom a lábát és a kis ujjacskáit és Claritin szirupot is kap.)

Válasz

A mandula kivételével kapcsolatban csakis gégész szakorvos vizsgálata alapján és után döntsenek. 4 éves kor alatt ez csak nagyon indokolt esetben ajánlott, főleg allergiás betegeknél - talán ezért ellenzi orvosuk is. Amennyiben kislányánál a kezelés ellenére is ennyire romlik a bőr állapota, érdemes lenne allergológiai szakrendelést is felkeresniük. Meg kellene vizsgálni ugyanis, hogy a kisgyermek mennyire allergiás, illetve szerencsés esetben még az okra is fény derülhet. Általában "hatásos" krém nincsen. Az ekcéma kezelése során a bőrjelenségek helyétől, kiterjedtségétől, az elváltozások jellegétől és annak súlyossági fokától függően, különböző erősségű gyulladáscsökkentő kenőcsöket, krémeket használnak a bőr rendszeres ápolására, a szárazság és viszketéscsökkentés mellett ugyanannál a betegnél is. Ezt tehát vizsgálat után mindig egyénileg kell eldönteni. A panaszok fokozódásakor, fellángolásakor újra és újra fel kell keresni a bőrgyógyászt.
Dr. Gömöri Ágnes

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó