Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Szteroid-kúra a lombik alatt

Tisztlet Doktor Úr/Doktornő,lombik program előtt állunk, áprilisban kezdjük a hormonkezelést. Oka a párom chron betegsége, jelenleg biológiai terápia alatt áll. Még a terápia kezdete előtt lefagyasztattuk a spermát, de akkor is szteroidot szedett (medrol 16mg). Az eredmény sem lett igazán jó, spermiumszám 11 M/ml, morfológia 5% (fejeltérés 89%, középrészeltérés 6%). Kérdésem az lenne, hogy ilyen eredmények, és legfőkébb a szteroid hatása alatt van esély sikeres és egészséges lombikra? Válaszát előre is köszönöm,Adrienn

Válasz

Kedves Adrienn!
Ha lombikbébi programban gondolkodnak, akkor ez a spermium szám nem számít kevésnek, ilyenkor ui. nem bízzák a véletlenre a petesejt és a hímivarsejt találkozását, hanem a hímivarsejtet "belelövik" a petesejtbe, és megindul az osztódás. Tehát elég 1 db aktív, és egészséges hímivarsejt a procedúrához. A steroid szerintem nem gátolja a teherbeesést, de ezt a lombikbébi centrumban pontosan el fogják mondani Önöknek. Szép napot!

Bővebb felvilágosításért keresse fel orvosunkat, illetve szakrendelésünket.

Szép napot: Dr. Rucz Árpád

Endometriózis és fogantatás 1.

A kérdésem: Endometriosis mellett mennyi esély van rá hogy egészséges gyermekünk legyen? Válaszát előre is köszönöm

Válasz

Tisztelt Hölgyem!

Az endometriózis egy teherbe esést nehezítő tényező. Többféle stádiuma van, és sokféle szervet érinthet – sőt okozhat működési zavart a kismedencében. Ezek mind befolyásolják a teherbe esési esélyeket. A gyermek egészségi állapotára nincs hatása az endometriózisos betegségnek, csak a teherbe esési esélyeket befolyásolja. Ennek megítélését csak szakvizsgálat és esetleg műtéti kezelés után lehet megpróbálni.

Bővebb felvilágosításértkeresse fel orvosunkat, illetve szakrendelésünket.

 

 

Üdvözlettel: D. Fülöp István

 

Kerdesem az lenne hogy en magyar allampolgar vagyok, a ferjem viszont nem. 6 inszeminacion tul va ...

Kerdesem az lenne hogy en magyar allampolgar vagyok, a ferjem viszont nem. 6 inszeminacion tul vagyunk ami utan a lombik kovetkezne ami ugye tb tamogatott. A lombik a ferjem rossz sperma eredmenyebol kifolyolag kovetkezik. Akkor most igy ez a lombik tb tamogatott lesz vagy nem? tudom hogy a magyar allampolgarsag kovetelmeny-de csak nalam vagy mind ket fel az kell hogy legye?

Válasz

Tisztelt Levélíró!A minisztériumnak címzett, lombikbébi-programról érdeklõdõ levelére az alábbiakban válaszolok.Javaslom, hogy kérdésével forduljon bizalommal a témában illetékes szervhez, az Egészségbiztosítási Pénztárhoz. Ügyfélszolgálatuk a 061 288 5100 számon érhetõ el. Levélcím: 1139 Budapest, Pf. 27. Személyes félfogadás: 1139 Budapest, Teve utca 1/a-c. Hétfõn, kedden és csütörtökön 8-14.30-ig, szerdán 8-17.30-ig, pénteken 8-12-ig.

A petevezeték elkötése milyen hatással jár a későbbiekben? Felborul-e a hormonháztartás ...

A petevezeték elkötése milyen hatással jár a későbbiekben? Felborul-e a hormonháztartás?

Válasz

A petevezetők elkötésének egyetlen következménye van, nevezetesen az, hogy utána nem tud teherbe esni. Ha a műtét rendben zajlik le, akkor annak a hormonháztartásra semmilyen hatása nem lesz.

Dr. Ács Nándor

Olvastam a napokban egy cikket (egy helyi újságban) és nem tudom szó nélkül hagyni. Arról t ...

Olvastam a napokban egy cikket (egy helyi újságban) és nem tudom szó nélkül hagyni. Arról tudósít, hogy brit okosok kimutatták, hogy az eldobható pelenkák rovására írható a mai fiatal férfiak meddőségi problémái. Azt állítják, hogy a műanyag borítású eldobható pelenkák szigetelő tulajdonsága miatt a herék pár fokkal melegebbek és ezek károsítják azt. Ellentétben a hagyományos textil pelenkákkal, amelyek "hidegebbek". Csak azt nem értem miért lenne jobb a textilpelenka, amelyre ugyebár szintén műanyag bugyit, kendőt tekersz. És még szorosabb is mint a másik. És ha jól tudom már léteznek olyan eldobható pelenkák, amelyeknek nincs műanyag borítása. Ezekre is érvényes lenne?

Válasz

Köszönöm érdekes kérdését, amelyre részben már Ön adta meg a választ. A cikkben idézett vizsgálat módszerei, állításai és következetései egyaránt vitathatók. A szakmai közvélemény azóta részletekbe menően cáfolta a szerzők hibás következtetéseit is. (Hibásak voltak a mérési módszerek is, és a vizsgálat során műanyag fólia, illetve bugyi nélkül használták a textilpelenkákat!!!) 
Kimutatták azt is, hogy az európai férfiak nemzőképessége a vizsgálatok tanúsága szerint az 1960-as években csökkent a legjelentősebben - amikor Európában még senki sem használt eldobható pelenkát!!!
Nagyon sajnálom, hogy a szenzációhajhászó újságírók ismét feleslegesen rémisztgették az aggódó szülőket.
Dr. Körmendi Miklós

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó