Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Lehet-e baj ?

Tisztelt Doktor Úr! Azzal fordulnék Önhöz hogy a hétvégén történt velem egy kisebb baleset. Elestem kerékpározás közben és erősen megütöttem a nemi szervem. Azonnal megnéztem, és pecsételő vérzést láttam az alsőneműmön.Pár órával később viszont ez megszűnt és a fájdalom is enyhült. Ma viszont még mindig érzek fájdalmat főleg vizelet ürítése közben. Fürdés után kamilla teával öblítgettem amikoris észrevettem egy pár mm-es sebet és kisebb dagadást. Okozhatott ez az ütés komolyabb sérülést? Mit javasol, mit tegyek ?Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálat nélkül nehéz véleményt mondani, de a sérülése nyilván a baleset következménye, és a kamillateával használt a gyógyulásban. Egy ilyen trauma után 2-3 hétig is érzékenyek lehetnek a szövetek. Ha később is fájna, vagy pisilési gondjai lennének, keressen fel egy nőgyógyászt. Üdvözlettel: dr. Rucz Árpád

17 hónapos kislányom fáradtan futkosva hasra esett a szobában a parkettán. Kis dudor jelent ...

17 hónapos kislányom fáradtan futkosva hasra esett a szobában a parkettán. Kis dudor jelentkezett, amit aloe vera kivonatot tartalmazó szerrel borogattam, majd aloe és propoliszos krémmel kenegetve masszírozgattam, így a dudor egy éjszaka alatt leapadt. A kérdésem pedig a következő: milyen következményei lehetnek egy ilyen és ehhez hasonló ütésnek?

Válasz

Valószínű, hogy a leírt mértékű sérülés nem jár semmi komoly következménnyel.
Egyébként a sérülések következményeit ilyen általános értelemben megítélni nem lehet, ahhoz feltétlenül szükséges a körülmények pontos és konkrét ismerete.
Dr. Péter GyörgyX
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó