#baba#anya

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

adottság

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Mennyire veszélyesek a nem bio zöldségek, amelyeket  vegyszeres földben termesztettek (Pl.:nitrát)? Évekkel ezelőtt meghalt egy baba, mert olyan sárgarépát evett, ami nitrátos volt. Ha van kockázat, melyek azok a termények, amikkel vigyáznunk kell? 

Válasz

Egyelőre nem tudjuk pontosan hogy a zöldségekbe bekerült rovarirtók, gyomirtók, lombtrágyák pontosan milyen folyamatokat károsítanak a szervezetben. A levegőből bekerült ólomról tudjuk hogy az idegrendszer fejlődésének zavarát, vérszegénységet okoz. Sajnos vannak zöldségtermelő földek, gyümölcsösök autóút mellett. Legjobb lenne a csecsemőknek   "bio" zöldségekből készült főzelékeket adni, de ezek beszerezhetősége Magyarországon korlátozott. A nyári zöldségeket, ha nem is "bio"-k inkább fogyaszthatják a babák mint a primőröket. Azok ugyanis amelyeket üvegházban nevelnek, bizony több műtrágyát igényelnek. A nyári időszakban is leginkább a zöld leveles zöldségek: saláta, sóska, spenót tartalmazhatnak több-kevesebb vegyszert. A gyári főzelékeket ilyen szempontból szigorúan ellenőrzik, így azok biztonsággal fogyaszthatók.
Dr. Gömöri Ágnes

X
EZT MÁR OLVASTAD?