Rendelő

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Bolus adstringens

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Spontán fogamzás vagy inszemináció?

Tisztelt Doktor Úr !Kérdésem az lenne, Önnek mi a véleménye arról, hogyan kellene folytatni a fogamzásra való felkészülésemet : spontán fogamzással, vagy inszeminációval ? Az előzményeim : most április végétől lehet teherbe esnem egy HSK után. Szedek napi fél szem Letroxot és fogok ápr. végétől újra Bromocriptint is.(Tavaly ősztől kivizsgálásokra járok.) Megfoganok spontán is és inszeminációval is, elég hamar. Háromszor volt missed abortuszom 7-9 hetesen. A férjem teljesen rendben van. Az inszeminációm anno a spermaellenes antitestjeim miatt volt. Kérdem én, hogy emiatt MOST IS kötelező lenne ez az eljárás nálam Ön szerint ? Mert a kezelőorvosom a spontán teherbeesést javasolta a hormongyógyszerekkel és mellékesen az inszeminációt. Nagyon köszönöm előre is segítő válaszát !Üdvüzlettel : Rné Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

Természetesen fogadja meg orvosa tanàcsát a teherbeesést illetöen, de mint írta ezzel eddig nem volt gond, hanem missed ab, és vetélés lépett fel. Terhességet támogató hormonkészítmény adását mindenképpen jónak tartom, van ebböl hüvelyi, ill szájonkeresztüli készítmény is. 

Azon kellene esetleg a következö teherbeesést megelözöen gondolkodni, hogy néhány vizsgálatot (elsösorban vérvételre gondolok) el kellene végeztetni, hátha van a habituális vetélésnek valami direct oka. ( toxoplazma fertözés, thrombophylia stb ) Beszélje meg orvosával.

Bővebb felvilágosításért keresse fel orvosunkat, illetve szakrendelésünket.

Szép napot: Dr. Rucz Árpád

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó