#baba#anya

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

adottság

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Egyéves a kislányom. Még az un. csecsemő-ételeket eszi. Pépesített főzelék burgonyával sűrítve stb. Szeretném a lehető legegészségesebb táplálékot adni neki. Mit tanácsol mivel sűrítsem a későbbiekben a főzelékeket számára. Úgy hallottam a hagyományos rántás nem igazán ajánlott.

Válasz

Amennyiben gyermeke teljesen egészséges és eddig jól fejlődött, valamint a családban nem fordult elő lisztérzékenység ("cöliákia") úgy egyéves kor után nyugodtan adhat rántásos főzeléket. A túlzó lisztes ételek azonban valóban okozhatnak panaszokat.
A főzelékeket nem szükséges sűríteni. A vízben megfőtt (szétfőtt) növények összezúzva (turmixolva) alapvetően pépes állagot adnak. Keverhetünk hozzá száraz húsokat (csirke, borjú, hal, stb.) májat, tejfölt, joghurtot, egyéb gyümölcsöket, stb. A babák ízvilága más mint a felnőtteké. Olyat is nagyon szeretnek, amit mi ízetlennek, sótlannak tartunk. Ne sózza gyermeke ételét, még párolásnál sem! Ne felejtsük, gyermeknek főzni egyszerűbb, csak külön munka, mivel nekünk már sajnos más az ízlésünk.
Dr. Varga László

X
EZT MÁR OLVASTAD?