#baba#anya

ADHD

Asperger-szindróma

B-vitamin

Brulamycin

CMV vírus

Crohn-betegség

Enterococcus

Fenistil

Gripe Water

Hirschsprung-kór

Kouriles emulzió

Leiden-mutáció

Maalox

Maltofer

Neo-panpur

Recklinghausen-kór

Smecta por

Staphylococcus

Streptococcus

Streptococcus pyogenes

Tamarin

Tobrex

UV szűrés

Vermox

abortusz

adottság

Összes címke »

Kérdések-válaszok

Tojás, tej és hús allergiám van. Terhességem alatt nem tartottam be megszokott diétámat, orvosom tanácsára fogyasztottam a felsorolt fehérjéket. Gyermekem is örökölte ezt az allergiát, de súlyosabb formában. Mit tehetek a következő terhesség alatt, hogy ez ne forduljon elő? Valóban szükséges a terhesség alatt ezeket a számomra allergiás tüneteket okozó ételeket fogyasztani?

Válasz

Orvosa nyilván a fejlődő magzat kellő fehérje ellátása érdekében adott ilyen tanácsot. A tapasztalatok szerint a tej és tojás allergia az, aminek a diétájával jobban kell vigyázni, a "hús", mint olyan kevésbé kritikus. És ráadásul számos válfaja van eredet szerint is. A lényeg a baba szempontjából az, hogy legkevesebb napi száz gramm fehérjét bevigyen a szervezetbe, mert nélkülözhetetlen a baba szempontjából. A tej és a tojás a legegyszerűbb fehérjeforrás, de akár növényi táplálékokból is lehet kellő fehérjéhez jutni. De szerintem gond nélkül fogyaszthatóak az un. fehér (baromfi) húsok, vagy a halak, amelyek nemcsak egészségesek de kiváló fehérjeforrások. Szerezzen be olyan tápanyagtáblázatot, amelyben különféle élelmiszerek összetevői megtalálhatók (ha a védőnője nem tudna segíteni, könyvesboltban számos munkát találhat, létezik baba-mama szakácskönyv is)

Dr. Nagy László

X
EZT MÁR OLVASTAD?