Ezt a módszert használd, ha eleged van az állandó veszekedésből a családodban

Miközben a családi rendszer az egyik legmeghatározóbb helyszíne az életünknek, gyakran itt is születik a legtöbb konfliktus, amit nem mindig sikerül megfelelően kezelni. A resztoratív szemlélet segítségével valóban olyan... 

Így lesz sikeres a gyerek

Minden szülő szeretné, hogy sikeres és boldog legyen a gyermeke. Azonban ezt nem könnyű elérni, néhány dolgot feltétlenül szem előtt kell tartani a nevelés során.  

Így tudsz segíteni, ha bántják a gyereket az óvodában

Minden szülő rémálma, hogy a gyermekét bántják, zaklatják vagy gúnyolják az óvodában. A szülők feladata odafigyelni arra, hogy ezeket az érzelmileg megterhelő helyzeteket hogyan éli meg a gyerek.    

Veszélyes, ha a gyerek téli kabátban ül az autósülésben

Gyakran elkövetik a szülők azt a hibát, hogy téli kabátban ültetik be a gyermeküket az autósülésbe, azonban ez veszélyes.  

Így neveljünk környezettudatos gyereket

Érdemes már gyermekkorban megismertetni a környezettudatosságot, hiszen az ekkor kialakított szokásokat könnyebb továbbvinni, mint felnőttkorban a berögződéseken változtatni.  

Bulizhatok szülőként? - Szilveszteri buli kisgyerekekkel

Imádjuk a gyerekeinket, de olykor jól esne kicsit lazítani is. Vajon lehet bulizni szülőként is? Ez nyilván a program jellegétől is függ, de ha jól szervezzük az eseményeket, miért is ne?!    

Gyakori gyereknevelési hibák

Vannak olyan dolgok, amelyeket érdemes mellőzni a gyereknevelés során, hiszen negatívan befolyásolják a kicsik fejlődését. Az alábbiakban ezeket a tipikus hibákat gyűjtöttük össze.  

Hogyan tartsunk rendet a gyerekszobában?

Te is léptél már legódarabra a gyerekszobában? Ha igen, akkor mindenképpen olvasd el az alábbi hasznos tippeket, amelyek segítenek abban, hogy rend legyen a gyerekszobában.  

Tanácsok ikrek neveléséhez

Elsőre talán ijesztőnek tűnhet az ikrek nevelése, hiszen minden feladat és költség megduplázódik. Azonban két kisbabával az élet szép és örömteli kihívás.  

Népszerű játékok – vásároljon Playmobil adventi kalendáriumot

A közelgő ünnepekre az online beszerezhető játékok széles kínálatával találkozhatunk. A közkedvelt Playmobil a 4-12 éves gyermekeknek ideális szerepjáték, ugyanakkor a piacon találhat olyan terméket, amely a legkisebbek számára... 

Miért ajánljuk karácsonyra dr. Eigner Bernadett Szülő születik című könyvét?

A kérdés nem az, hogy miért, hanem az, hogy kinek? Mert ha ezt tisztázzuk, egyértelmű lesz, hogy örömöt fog okozni. Gyermekvállalás előtt álló fiatal pároknak, friss szülőknek, szülőséggel kacérkodóknak ideális olvasmány,... 

A legszebb idézetek Vekerdy Tamástól a gyereknevelésről

Vekerdy Tamás pszichológus, író a gyereknevelésről alkotott gondolataival sok szülőnek segített. Az alábbiakban a szülőségről és a gyereknevelésről alkotott gondolataiból válogattunk.  

„Gyűlölöm a férjemet – nem vesz tudomást a síró babánkról, mégis azt nyögi, hogy fáradt”

Egy kisbaba érkezése alaposan felforgatja egy pár életét, és mindent megváltoztat. Átrendeződnek a prioritások, jó ideig oda lesz az énidő, gyakorlatilag úgy kell megtanulni élni az életet, hogy e piciny kis jövevény körül... 

Hatalmas hibát követnek el a szülők, ha hagyják, hogy a gyerek éjszaka mellettük aludjon

Miért követnek el hatalmas hibát a szülők, ha hagyják, hogy a gyerek éjszaka mellettük aludjon?   

Soha nem mond nemet a gyerekeinek: „Nem mondom, hogy gyere le onnan – itt van, amit helyette használok, csodákat művelt a gyerekeimnél”

Az édesanya azt mondja, soha nem mond nemet a gyerekeinek: „Nem mondom, hogy gyere le onnan – ezeket a kifejezéseket használom helyette, és az én gyerekeimmel csodákat művelt”.  

Milyen játékot vegyek a gyermekemnek?

Fontos a közös játék, legfőképpen a szülővel való minőségi idő eltöltése, hiszen ez a gyermek nyelve, egyik legfontosabb kifejezési eszköze. Arra biztatok minden szülőt, hogy üljünk le a gyermekünkkel, játsszunk együtt... 

Tízemeletnyi zuhanást élt túl egy egyéves kislány Moszkvában

Túlélte a tízemeletnyi zuhanást egy egyéves kislány, akit a saját anyja dobott ki az ablakon Moszkvában - közölte az orosz főváros ügyészi hivatala a Telegramon.  

A szülőknek van kedvenc gyereke, csak erről nem szívesen beszélünk - Így kerülhető el a lelki sérülés

A kedvenc gyerek fogalma nem biztos, hogy azt jelenti, amit elsőre gondolunk - olvasható a femina.hu oldalán.  

Megduplázódhat az apanapok száma, több szülői szabadság járhat

A Technológiai és Ipari Minisztérium benyújtotta a foglalkoztatási tárgyú jogszabályok módosítását célzó törvényjavaslatát az Országgyűlésnek. A kezdeményezés elfogadásával megvalósulhat az átlátható és kiszámítható... 

Miért hat csodásan a gyerekre a nagyszülőkkel eltöltött idő? Nem csak kevesebb érzelmi problémájuk van

A gyerek fejlődésére pozitívan hat a nagyszülőkkel eltöltött idő.  

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37 47 57   

X
EZT MÁR OLVASTAD?